Dimlama
Masalliqlar:
-
1 kilo qo'y go'shti
-
300 gramm kartoshka
-
300 gramm qizil sabzi
-
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri
-
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam
-
200 gramm sholg'om
-
300 gramm piyoz
-
300 gramm pomidor
-
1 bog' shivit
-
1 bog' kashnich
-
1 dona pishirilgan makkajo'xori
-
1 bosh sarimsoqpiyoz
-
5-6 dona kichikroq bulg'or qalampiri
-
200 gramm mol go'shtidan qiyma
-
60 gramm guruch
-
200-250 millilitr suv
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Dimlama – o’zbek milliy taomlaridan biri bo’lib, rang-barang sabzavotlardan tayyorlaniladi va ayniqsa yoshi katta insonlar orasida juda sevib iste’mol qilinadi.
Bunday taomning foydali tomoni ham shundaki, sabzavotlar qovurilmasdan, faqat dimlab pishiriladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 65 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
1 kilo qo'y go'shti | |
300 gramm kartoshka | |
300 gramm qizil sabzi | |
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam | |
200 gramm sholg'om | |
300 gramm piyoz | |
300 gramm pomidor | |
1 bog' shivit | |
1 bog' kashnich | |
1 dona pishirilgan makkajo'xori | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
5-6 dona kichikroq bulg'or qalampiri | |
200 gramm mol go'shtidan qiyma | |
60 gramm guruch | |
200-250 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Qiymaga guruchni yuvib solamiz. Tuz va murch, xohishga qarab ziravorlardan sepamiz. 5-6 dona bulg'or qalampirlariga qiymadan solib chiqamiz.
Barcha sabzavotlarni yuvib, po'stini archamiz va katta-katta to'g'raymiz.
Qozonga go'sht va piyozni terib chiqamiz. Tuz va murch sepamiz.
Ustidan kartoshka va sabzini terib chiqamiz.
Sarimsoqpiyozni butunligicha solamiz, ustidan qolgan sabzavotlarni ham terib chiqamiz.
So'ng qiyma solingan bulg'or qalampiri, makkajo'xorini terib chiqamiz. Tuz va murch sepamiz.
Ustidan ko'katlarni bog'i bilan solamiz, 200 millilitr suv quyamiz. Qaynash darajasiga keltiramiz, 15 daqiqadan so'ng olovni pasaytirib, 60-80 daqiqa dimlab pishiramiz.
Pishgan taomni katta laganga suzib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Masalliqlar:
1 kilo qo'y go'shti | |
300 gramm kartoshka | |
300 gramm qizil sabzi | |
300 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam | |
200 gramm sholg'om | |
300 gramm piyoz | |
300 gramm pomidor | |
1 bog' shivit | |
1 bog' kashnich | |
1 dona pishirilgan makkajo'xori | |
1 bosh sarimsoqpiyoz | |
5-6 dona kichikroq bulg'or qalampiri | |
200 gramm mol go'shtidan qiyma | |
60 gramm guruch | |
200-250 millilitr suv | |
ta'bga qarab tuz va murch |