Cho’pchalarda terilgan «seld balig’idan shuba» gazagi
Masalliqlar:
-
1 ta o'rtacha kattalikdagi qizil lavlagi
-
2 ta kartoshka
-
2 ta qizil sabzi
-
300 gramm seld balig'i go'shti
-
1 ta qora non "borodinskiy"
-
2 poya ko'k piyoz
Yo’nalishlar
Yangi yilning sevimli salati bo’lmish «seld balig’idan shuba» ga yangicha ko’rinish baxsh etdik, ya’ni endi u dasturxonga salat sifatida emas, balki gazak sifatida tortiladi. Ular bayram dasturxoningizni bezashi aniq!
Hammaga odatiy bo’lgan bu salatni noan’anaviy tarzdagi ko’rinishi bizni bu yegulikka boshqacha ko’z bilan qarashga majbur etdi.
Masalliqlar:
1 ta o'rtacha kattalikdagi qizil lavlagi | |
2 ta kartoshka | |
2 ta qizil sabzi | |
300 gramm seld balig'i go'shti | |
1 ta qora non "borodinskiy" | |
2 poya ko'k piyoz |
Sabzi va kartoshka qaynatilib pishiriladi va sovutiladi. Po'sti archiladi.
Qizil lavlagi yuviladi va zar qog'ozga o'rab 1 soat davomida gaz pechida pishirib olinadi. So'ng sovutiladi va po'sti archiladi.
Barcha sabzavotlar 0.5 sm qalinlikda plastinka shaklida to'g'raladi.
Ko'k piyoz ham mayda to'g'raladi.
Agar baliq go'shti bo'laklari katta hajmda bo'lsa, ularni o'rtacha kattalikdagi bo'laklarga bo'lib olamiz.
Non ham o'rtacha kattalikdagi bo'laklarda kesiladi.
Endi ular qavatma-qavat terib chiqiladi. Non bo'laklari ustidan qizil lavlagi, kartoshka, sabzi va oxirida seld balig'i bo'lakchalari. Maxsus cho'pchalar bilan hammasi birlashtiriladi.
Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'lishni unutmang.
Masalliqlar:
1 ta o'rtacha kattalikdagi qizil lavlagi | |
2 ta kartoshka | |
2 ta qizil sabzi | |
300 gramm seld balig'i go'shti | |
1 ta qora non "borodinskiy" | |
2 poya ko'k piyoz |