fbpx
Bodom va kardamon solib pishirilgan olmali maffinlar

Bodom va kardamon solib pishirilgan olmali maffinlar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

To’g’ri ovqatlanish tartibiga amal qiluvchilar uchun yana bir ajoyib retsept: bodom uni va olmalar solib pishirilgan maffinlar.

Ular juda mazali bo’lib, ustiga ustak qomatingizga ham ortiqcha vazn qo’shmaydi.

 

Yegulik bir kishilik miqsorining taxminiy ozuqaviy qiymati (2 ta maffinlar): 145 kKal bo’lib, yog’lar — 5.7 gr, oqsillar 3.6 gr, uglevodlar — 20.4 gr.

Masalliqlar:

200 gramm suli yormasi uni makkajo'xori unidan foydalansa ham bo'ladi
100 gramm maydalangan bodom
5 ta tuxum
2 choy qoshiq qabartma razrixlitel'
bir chimdim tuz
1/2 choy qoshiq maydalangan kardamon
200 gramm qo'ng'ir rangli shakar
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
2 ta olma
Qadam 1
Tugallandi

Gaz pechini 180 C darajaga qizdiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Maffinlarga mo'ljallangan qoliplarga qog'ozli, bir martalik ishlatishga mo'ljallangan qolipchalardan solib chiqamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Olmalarni po'sti va danagidan tozalab, to'rtburchak qilib to'g'rab chiqamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Quruq masalliqlarni aralashtirib olamiz: suli yormasi uni, maydalangan bodom, tuz, qabartma va kardamon.

Qadam 5
Tugallandi

Tuxum, shakar va o'simlik yog'ini alohida idishga solib, ko'pirtirib olamiz. Suyuq va quruq masalliqlarni birlashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Ichiga to'g'ralgan olmalarni solib, aralashtiramiz va qolipchalarga 2/3 qismda solib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Gaz pechiga solib, tillarangga kirgunicha, taxminan 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishganligini gugurt cho'p yordamida tekshiramiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 40 daqiqa
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm suli yormasi uni makkajo'xori unidan foydalansa ham bo'ladi
100 gramm maydalangan bodom
5 ta tuxum
2 choy qoshiq qabartma razrixlitel'
bir chimdim tuz
1/2 choy qoshiq maydalangan kardamon
200 gramm qo'ng'ir rangli shakar
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
2 ta olma
oldingi
«Sinnabon» bulochkasi (cinnabon)
keyingi
«Xarcho» sho’rvasi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.