Mikroto’lqinli pechda pishirilgan «limonli to’rtburchaklar»
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
120 gramm un
-
3 osh qoshiq shakar upasi
-
1 osh qoshiq limon po'sti1 ta butun limonning po'sti
-
6 osh qoshiq eritilgan sariyog'
-
Asosiga:
-
200 gramm shakar
-
2 osh qoshiq limon po'sti2 ta butun limonning po'sti
-
3 ta tuxum
-
80 millilitr limon sharbatio'sha po'stini ajratib olgan limonlarimizning sharbati siqib olinadi
-
1 osh qoshiq un
-
0.5 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Mikroto’lqinli pech sohibalariga ajoyib retseptlar berishda davom etamiz. Bugungi tez tayyor bo’ladigan limonli pishiriqlarimizni albatta tayyorlab ko’ring.
Ham shirin, ham nordonroq ta’mli bu ajoyib yegulik bolajonlaringizga ham yoqishi aniq.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm un | |
3 osh qoshiq shakar upasi | |
1 osh qoshiq limon po'sti | |
6 osh qoshiq eritilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
200 gramm shakar | |
2 osh qoshiq limon po'sti | |
3 ta tuxum | |
80 millilitr limon sharbati | |
1 osh qoshiq un | |
0.5 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |
Aylanasi 20 sm li, mikroto'lqinli pechda pishirishga mo'ljallangan qolip olamiz va pergament qog'oz to'shaymiz.
Kichikroq idishga un, shakar va limon po'stini solib aralashtiramiz.
Ustidan eritilgan sariyog'ni solib yaxshilab aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan xamirni qolipga qo'yib tekislab chiqamiz.
Mikroto'lqinli pechga qo'yib, 800 Vt da 3 daqiqa davomida pishirib oling.
Xamir qattiqalashib qolishi kerak, agar u hali yumshoqroq bo'lsa, unda yana 30 soniyaga qo'ying.
Alohida idishga un, shakar va qabartmani solib yaxshilab aralashtiramiz.
Boshqa bir idishga shakar, limon sharbati va po'sti va tuxumni solib, venchikda ko'pirtiramiz.
Quruq va suyuq aralashmalarni birlashtiramiz va silliq bo'lguniga qadar, 2-3 daqiqa davomida ko'pirtiramiz.
Suyuqligimizni pishgan xamirning ustidan quyamiz va mikroto'lqinli pechga qo'yib, 3 daqiqa davomida 800 Vt da pishiramiz.
Asosini tekshirib ko'ring, u jelega o'xshab ketishi kerak.
Agar u haliyam suyuq bo'lsa, unda yana 1 daqiqa davomida pishirib oling.
Pishgan pishirig'imizni sovutamiz va 1 soatga yoki bir kechaga sovutgichga qo'yib sovutamiz.
Pishirig'imizni olamiz, xohlagan shaklda kesib, shakar upasi va limon po'sti sepib bezatamiz.
Xohishga qarab limon bo'lakchalari va yalpiz bilan bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm un | |
3 osh qoshiq shakar upasi | |
1 osh qoshiq limon po'sti | |
6 osh qoshiq eritilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
200 gramm shakar | |
2 osh qoshiq limon po'sti | |
3 ta tuxum | |
80 millilitr limon sharbati | |
1 osh qoshiq un | |
0.5 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz |