Videoretsept: olot somsa
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
170 millilitr suv
-
0,5 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
400 gramm un
-
Nachinka uchun
-
500 gramm mol yoki qo'y go'shti
-
300 gramm piyoz
-
2 ta pomidor
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ta'bga ko'ra zira va koriandr
Yo’nalishlar
Olot somsa — yupqa xamirdan tayyorlanadigan go’sht, piyoz va pomidorli buxoro somsasidir. Bunday somsa baland haroratda pishirilib, juda mazali va suvli bo’lib pishadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
170 millilitr suv | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
400 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
500 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
300 gramm piyoz | |
2 ta pomidor | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga ko'ra zira va koriandr |
Idishda suv, tuz, shakar va o’simlik yog’ini birlashtiramiz.
Elangan unni qo’shib, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni paketga solib 30 daqiqaga olib qo’yamiz.
Go’shtni mayda bo’laklarga kesib, piyozni maydalaymiz. Pomidorni dumaloqchalarga kesamiz.
Go’sht bilan piyozni aralashtirib, tuz, murch, paprika va zira qo’shamiz.
Xamirni 10 qismga bo’lib, har birini yupqa qilib yoyamiz.
O’rtasiga go’shtli nachinkani solib, ustiga pomidor dumaloqchasini qo’yamiz. Xamir chetlariga suv surtib, somsani trapetsiya shaklida tugamiz.
Somsani pergament qog’ozi solingan patnis ustiga terib, suv surtib, 230C gacha qizdirilgan pechga 30 daqiqaga qo’yamiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
170 millilitr suv | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
400 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
500 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
300 gramm piyoz | |
2 ta pomidor | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga ko'ra zira va koriandr |