Videoretsept: go’shtli ruletchalar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
1 ta tuxum
-
180 millilitr iliq suv
-
1 choy qoshiq tuz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
400 gramm un
-
Nachinka uchun
-
550 gramm mol go'shtidan qiyma
-
1 ta katta piyoz
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
Qayla uchun
-
1 ta katta piyoz
-
1 ta o'rtacha sabzi
-
300 gramm kartoshka
-
50 gramm tomat pastasi
-
50 millilitr o'simlik yog'i
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
Yo’nalishlar
To’yimli va mazali xamirli ovqat xohlab qoldingiz, ammo chuchvara tugishga vaqt yo’q. Bunday holatda go’shtli ruletchalarni ta’tib ko’rishni taklif qilamiz. Tayyorlanishi oson bo’lib, kerakli masalliqlar har bekaning oshxonasida topiladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
1 ta tuxum | |
180 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
400 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
550 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 ta katta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
Qayla uchun |
|
1 ta katta piyoz | |
1 ta o'rtacha sabzi | |
300 gramm kartoshka | |
50 gramm tomat pastasi | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch |
Xamir tayyorlaymiz
Tuxum, iliq suv, tuz, o’simlik yog’i va elangan unni birlashtiramiz.
Yumshoq, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni paketga o’rab, 30 daqiqaga qoldiramiz.
Nachinka tayyorlaymiz
Idishda maydalangan piyoz va farshni birlashtiramiz. Tuz va murch qo’shib aralashtiramiz.
Ruletchalar tayyorlaymiz
Xamirni bir-necha qismga bo’lamiz. Har birini yupqa qilib yoyamiz.
Har biri ustiga nachinka solib, yupqa qilib tekkislaymiz.
Xamirni rulet shaklida o’rab, o’rtacha xajmda kesamiz.
Qayla qovuramiz
Qozon yoki chuqur tovada o’rtacha olovda piyoz bilan sabzini qovuramiz. Tomat pastasi, tuz va murch qo’shamiz.
Dumaloq shaklda kesilgan kartoshkani qo’shib, 200 ml suv qo’shamiz. O’rtacha olovda 5 daqiqa davomida dimlaymiz.
Ustiga go’shtli ruletchalarni terib, qozon qopqog’ini yopib, past olovda 30 daqiqa davomida dimlaymiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
1 ta tuxum | |
180 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
400 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
550 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 ta katta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
Qayla uchun |
|
1 ta katta piyoz | |
1 ta o'rtacha sabzi | |
300 gramm kartoshka | |
50 gramm tomat pastasi | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch |