Videoretsept: go’shtli bulochkalar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
150 millilitr iliq suv
-
250 millilitr iliq qatiq
-
80 millilitr o'simlik yog'i
-
2 ta tuxum oqi
-
2 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
10 gramm quruq xamirturush
-
750 gramm un
-
Nachinka uchun
-
80 millilitr o'simlik yog'i
-
350 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 ta piyoz
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich
-
Ustiga surtish uchun
-
2 ta tuxum sarig'i
-
30 gramm kunjut
Yo’nalishlar
Aylanma shakldagi go’shtli nonga o’xshash bulochkalar – ham bayram dasturxoni, ham tamaddi, ham piknik uchun qulay pishiriq.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
150 millilitr iliq suv | |
250 millilitr iliq qatiq | |
80 millilitr o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum oqi | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
10 gramm quruq xamirturush | |
750 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
80 millilitr o'simlik yog'i | |
350 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich | |
Ustiga surtish uchun |
|
2 ta tuxum sarig'i | |
30 gramm kunjut |
Xamir tayyorlaymiz
Chuqur idishda suv, qatiq, shakar, tuz, o’simlik yog’i va tuxum oqini aralashtiramiz.
Elangan unga xamirturushni qo’shib aralashtiramiz.
Suyuq masalliqlarga unning ko’proq qismini qo’shib, aralashtiramiz. Xamirni qo’lda aralashtirgan holda, unni oz-ozdan qo’shamiz. 3 daqiqa davomida xamirni qorish kerak.
Xamir solingan idishni sochiq yoki plyonka bilan berkitib, iliq joyda xamir oshishi uchun 1,5 soatga qoldiramiz. Xamir 2 mart oshishi kerak.
Nachinka tayyorlaymiz
Piyozni mayda to’grab, qizdirilgan o’simlik yog’ida qovuramiz.
Tuz va ziravorlar qo’shib, 5-7 daqiqa davomida tayyor bo’lguncha qovuramiz. Sovutgani qildiramiz.
Bulochka yasaymiz
Oshgan xamirni 6 qismga bo’lamiz.
Har bir qismni ingichka qilib yoyamiz. XAmir dumaloq emas uzunchoq bo’lishi kerak. Hayolan xamirni o’rtadan bo’lib, bir tomonini 2 sm qalinlikda lentalarga kesamiz.
Boshqa tomoniga nachinka solib, rulet shaklida o’rab, dumaloq shaklda o’raymiz.
Bulochkalarni pergament qog’ozi solingan patnisga teramiz.
Ustiga tuxum sarig’i surtib, kunjut sepamiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
150 millilitr iliq suv | |
250 millilitr iliq qatiq | |
80 millilitr o'simlik yog'i | |
2 ta tuxum oqi | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
10 gramm quruq xamirturush | |
750 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
80 millilitr o'simlik yog'i | |
350 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta piyoz | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich | |
Ustiga surtish uchun |
|
2 ta tuxum sarig'i | |
30 gramm kunjut |