Pesto qaylasi ostida pishirilgan tovuq filesi
Masalliqlar:
-
600 gramm tovuq filesi
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
0,5 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 ta katta pomidor
-
180 gramm motsarella pishlog'i
-
50 gramm rayhon
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i
-
20 gramm yong'oq
-
60 millilitr zaytun yog'i
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
Yo’nalishlar
Mayin va sersuv tovuq filesi, pomidor, rayhon, motsarella pishlog’i – turli garnir uchun ajoyib qo’shimcha.
Tovuq filesi yog’siz bo’lib pishadi, yoniga sabzavotli salat qo’shsa, foydali parxezbop taom bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
600 gramm tovuq filesi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
0,5 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 ta katta pomidor | |
180 gramm motsarella pishlog'i | |
50 gramm rayhon | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
20 gramm yong'oq | |
60 millilitr zaytun yog'i | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch |
Pesto qaylasini tayyorlaymiz
Idishda rayhon, sarimsoqpiyoz, yong’oq, qirg’ichdan o’tkazilgan parmezan, zaytun yog’i va ziravorlarni aralashtirib, blender yordamida pyure holatiga keltiramiz.
Tovuq filesini yuvib, quritib, ustini to’rtburchak shakllarga biroz kesamiz. Ziravorlar va o’simlik yog’i bilan marinadlaymiz.
Motsarellani qirg’ichdan o’tkazamiz. Pomidorni katta halqa shaklida kesamiz.
Qolipni biroz yog’laymiz.
Pech uchun qolipga tovuq filesini qo’yamiz va ustiga pesto qaylasini surtamiz. Ustiga pomidor terib, qirg’ichdan o’tkazilgan pishloq sepamiz.
Masalliqlar:
600 gramm tovuq filesi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
0,5 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
0,5 choy qoshiq italyancha xushbo'y ziravorlar | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 ta katta pomidor | |
180 gramm motsarella pishlog'i | |
50 gramm rayhon | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm qirg'ichdan chiqarilgan parmezan pishlog'i | |
20 gramm yong'oq | |
60 millilitr zaytun yog'i | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch |