Videoretsept: go’shtli qatlamali somsa
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
600 gramm un
-
360 millilitr iliq suv
-
1 osh qoshiq tuz
-
Nachinka uchun
-
500 gramm mol yoki qo'y go'shti
-
85 gramm mol yog'i
-
3 ta piyoz
-
1,5 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq kashnich urug'i
-
1 choy qoshiq zira
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
200 gramm «Milter» margarini
-
50 gramm oq kunjut
-
2 osh qoshiq suv
Yo’nalishlar
Go’shtli qatlamali «varaqa» somsa – o’zbek oshxonasining asosiy taomlaridan biridir. Somsa tashqi ko’rinishi juda chiroyli , u qarsillagan va suvlidi, ta’mini tariflashga esa tilimiz ojiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
600 gramm un | |
360 millilitr iliq suv | |
1 osh qoshiq tuz | |
Nachinka uchun |
|
500 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
85 gramm mol yog'i | |
3 ta piyoz | |
1,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq kashnich urug'i | |
1 choy qoshiq zira | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm «Milter» margarini | |
50 gramm oq kunjut | |
2 osh qoshiq suv |
Xamir tayyorlaymiz
Idishda suv bilan tuzni aralashtiramiz. Oz - ozdan un qo’shamiz.
Qattiq bo’lmagan xamir qoramiz.
Xamirni sochiq ostida xona haroratida 20 daqiqaga qoldiramiz.
Xamirni 4 ta teng qismga bo’lamiz. Har birini dumaloq shaklga keltiramiz.
Har bir dumaloqchani ingichka qilib yoyib, eritilgan margarin surtamiz va ustma - ust teramiz.
Rulet shaklida o’rab, taxminan 40 daqiqa davomida sovutgichda sovutamiz.
Nachinka tayyorlaymiz
Idishda mayda to’g’ralgan go’sht, piyoz va mol go’shtini aralashtiramiz.
O’simlik yog’i va ziravorlar qo’shib aralashtiramiz.
Sovugan ruletni 5-8 mm qalinlikdagi bo’laklarga bo’lamiz. Varaqa tomoni bilan tepaga qilib qo’yib, biroz ezib, 405 mm qalinlikda dumaloq shaklda yoyamiz.
Har bir dumaloqchaning o’rtasiga 1 osh qoshiqdan biroz ko’proq go’shtli nachinkani solamiz.
Somsani dumaloq shaklda tugamiz. Chetlariga suv surtib kunjutga bulaymiz.
Pergament qog’ozi solingan patnisga somsalarni terib chiqamiz. 180C gacha qizdirilgan pechda 25 daqiqa davomida pishiramiz.
Yoqimli ishtaha!
Reklama huquqi asosida.
Instagram: @milter.uz
Telegram: t.me/milter_uz
YouTube: Milter/Uzbekistan
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
600 gramm un | |
360 millilitr iliq suv | |
1 osh qoshiq tuz | |
Nachinka uchun |
|
500 gramm mol yoki qo'y go'shti | |
85 gramm mol yog'i | |
3 ta piyoz | |
1,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq kashnich urug'i | |
1 choy qoshiq zira | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm «Milter» margarini | |
50 gramm oq kunjut | |
2 osh qoshiq suv |