Videoretsept: tovuq va sabzavotli vok lapshasi
Masalliqlar:
-
200 gramm udon lapshasi
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3 gramm zanjabil
-
1 ta qizil bulg'or qalampiri
-
30 millilitr soya qaylasi
-
15 millilitr guruch sirkasi
-
20 millilitr kunjut yog'i
-
50 millilitr o'simlik yog'i
-
1 osh qoshiq asal
-
1 osh qoshiq oq kunjut
-
1 bog' ko'k piyoz
-
Marinad uchun
-
250 gramm tovuq filesi
-
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
30 millilitr soya qaylasi
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
5 gramm zanjabil
Yo’nalishlar
Tovuq va sabzavotli vok lapshasini uy sharoitida tayyorlash oson. Agar maxsus vok tovangiz bo’lmasa, har qanday chuqur tovani ishlatishingiz mumkin, asosiysi – masalliqlarni tez qovurish kerak.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
200 gramm udon lapshasi | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 gramm zanjabil | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
30 millilitr soya qaylasi | |
15 millilitr guruch sirkasi | |
20 millilitr kunjut yog'i | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq oq kunjut | |
1 bog' ko'k piyoz | |
Marinad uchun |
|
250 gramm tovuq filesi | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30 millilitr soya qaylasi | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
5 gramm zanjabil |
Tovuq filesini yuvib, salfetkada quritib artamiz. Ingichka somoncha shaklda to’g’rab, chuqur idishga solamiz.
Marinad tayyorlaymiz
Sarimsoqni pressda maydalaymiz, zanjabilni qirg’ichdan o’tkazamiz.
Tovuq filesiga sarimsoq, zanjabil, soya qaylasi va kraxmal qo’shib aralashtiramiz.
Marinadlanishi uchun 20 daqiqaga qoldiramiz.
Lapsha tayyorlaymiz
Udon lapshasini tuz solingan suvda, qadoqdagi ko’rsatmalarga rioya qilgan holda, pishiramiz. Pishgan lapshani sovuq suvga solamiz, va so’ngra durshlagga olamiz.
Bulg’or qalampirini o’rtacha somoncha shaklida to’g’raymiz. Sarimsoq va zanjabilni maydalab to’g’raymiz.
Chuqur tova yoki vok tovasida o’simlik yog’ini qizdirib olamiz. Tovuq filesini solib, baland olovda pishguncha qovuramiz. Tayyor fileni tarelkaga olib qo’yamiz.
Tovaga sarimsoq va zanjabilni solib biroz qovuramiz.
Bulg’or qalampirini qo’shib, yana 2 daqiqa qovuramiz.
Qovurilgan tovuq filesini qo’shamiz.
Soya qaylasi, guruch sirkasi, kunjut yog’i va asalni qo’shib, aralashtiramiz.
Tayyor lapshani qo’shib, yaxshilab aralashtiramiz va 3-4 daqiqa davomida past olovda qovuramiz.
Masalliqlar:
200 gramm udon lapshasi | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 gramm zanjabil | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
30 millilitr soya qaylasi | |
15 millilitr guruch sirkasi | |
20 millilitr kunjut yog'i | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq oq kunjut | |
1 bog' ko'k piyoz | |
Marinad uchun |
|
250 gramm tovuq filesi | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30 millilitr soya qaylasi | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
5 gramm zanjabil |