Kartoshka pyure va pishloqli pirog
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
300 millilitr iliq suv
-
7 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush
-
1 osh qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
50 gramm eritilgan sariyog'
-
500 gramm un
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
-
ustiga sepish uchun kunjut
-
nachinkasi uchun
-
400 gramm qaynatilgan kartoshka
-
150 gramm pishloq
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Oshirma xamirdan tayyorlangan kartoshka pyure va pishloqli pirog – sizning har kunlik taomnomangizni boyitishga yordam beradi. Pirog xamiri havodor va juda yumshoq.
Pirogning tayyorlanishi oson bo’lib, ammo u juda mazali bo’lib chiqadi. To’yimli nonushta uchun ajoyib variant.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
300 millilitr iliq suv | |
7 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
500 gramm un | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
nachinkasi uchun |
|
400 gramm qaynatilgan kartoshka | |
150 gramm pishloq | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
So'ngra tuz, eritilgan sariyog' solib, aralashtiramiz va oz-ozdan un solib, xamir qoramiz.
Tayyor xamir ustini yopishqoq plyonka bilan o'rab, 1 soatga issiq joyga olib qo'yamiz.
Kartoshkani qaynatib, pyure holiga keltiramiz va ta'bga ko'ra tuz va murch sepamiz.
Pishloqni qirg'ichning katta tishidan o'tkazamiz.
Oshgan xamirni teng 2 ga bo'lib, yopishqoq plyonkaga o'raymiz va 10 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.
Hosil bo'lgan sharni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtirib yoyamiz. yopishqoq plyonka bilan yopib, 20 daqiqaga qoldiramiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
300 millilitr iliq suv | |
7 gramm Dr.Oetkerdan tez ta'sir etuvchi xamirturush | |
1 osh qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
500 gramm un | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
nachinkasi uchun |
|
400 gramm qaynatilgan kartoshka | |
150 gramm pishloq | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |