Tovuqli pirog
Masalliqlar:
-
500 gramm xamirturushsiz qatlama xamir
-
600 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
50 millilitr o'simlik yog'i
-
150 gramm piyoz
-
100 gramm nordon timyan shoxchalari
-
1 osh qoshiq xantal
-
2 ta tuxumbittasi ustiga surtish uchun
-
bir nechta timyan shoxchalarita'bga ko'ra
-
200 gramm pishloq
-
1 osh qoshiq kunjutustiga sepish uchun
Yo’nalishlar
Biz tovuq go’shtidan tayyorlangan piroglarni juda yoqtiramiz. Ushbu retseptda noodatiy masalliq mavjud – bu olma va biz bu masalliqni qoldirib ketmasligingizni maslahat beramiz.
Bunday ajoyib va yoqimli ko’rinishga ega pirog istalgan dasturxonni bezashi aniq.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm xamirturushsiz qatlama xamir | |
600 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
150 gramm piyoz | |
100 gramm nordon timyan shoxchalari | |
1 osh qoshiq xantal | |
2 ta tuxum | |
bir nechta timyan shoxchalari | |
200 gramm pishloq | |
1 osh qoshiq kunjut |
O'simlik yog'ida tovuq go'shtidan qiymani tahminan 4-5 daqiqa qovuramiz. So'ngra uni alohida idishga olib, sovutamiz.
Olmani qirg'ichning mayda tishidan o'tkazamiz. Piyozni mayda to'g'raymiz. Sovugan qiymaga olma, piyoz, xantal va bitta tuxum (ikkinchisini ustiga surtishga olib qo'yamiz) solamiz. Va timyan shoxshasini solamiz.
Xamirni 2 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.
Qatlama xamirni birinchi bo'lagini qalinligi 3 mm keladigan qilib yoyamiz va diametri 22 sm keladigan yog'langan qolipga joylashtiramiz. Xamir chetlari kattaroq bo'lishi kerak.
Xamirning ikkinchi bo'lagini qalinligi 5 mm keladigan qilib yoyamiz. Diametri esa qolip o'lchamiday bo'lishi kerak (22sm). Xamir o'rtasidan dumaloq shakl kesib olamiz.
Qolip ichidagi xamirga tovuqli qiyma solamiz. Qoshiq yordamida tekkislaymiz.
Ustidan qirg'ichning katta tishidan chiqazilgan pishloqni solamiz.
So'ngra ustini xamirning ikkinchi qismi bilan yopamiz. Pastki xamirning chetlarini tepaga qilib yopamiz.
Pirog ustiga tuxum surtib, kunjut sepamiz.
Masalliqlar:
500 gramm xamirturushsiz qatlama xamir | |
600 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
150 gramm piyoz | |
100 gramm nordon timyan shoxchalari | |
1 osh qoshiq xantal | |
2 ta tuxum | |
bir nechta timyan shoxchalari | |
200 gramm pishloq | |
1 osh qoshiq kunjut |