Videoretsept: qaymoqli kremga ega eklerlar
Masalliqlar:
-
eklerlarga
-
120 millilitr suv
-
80 millilitr sut
-
100 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i
-
5 gramm tuz
-
6 gramm shakar
-
140 gramm un
-
220 gramm tuxum
-
kremiga
-
300 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
200 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti
Yo’nalishlar
Eklerlar biz uchun bolalikni eslatuvchi va bayram shukuhini taqdim etuvchi ta’m. Sizlarga ushbu mayin, yumshoq shirinliklarni tayyorlab ko’rishni va ichiga qaymoqli krem solib, tanovvul qilishni tavsiya etamiz.
Bunday mazali desertni tayyorlash qiyin emas, faqatgina bizning retseptimizga amal qilsangiz bas.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
eklerlarga |
|
120 millilitr suv | |
80 millilitr sut | |
100 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
5 gramm tuz | |
6 gramm shakar | |
140 gramm un | |
220 gramm tuxum | |
kremiga |
|
300 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
200 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti |
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga suv va sut solamiz. Shakar, tuz va yog' solamiz. Aralashtirib turgan holda shakar, tuz va yog' erigunicha qaynatamiz.
Qaynaganidan so'ng, un solib, aralashtirishda davom etamiz.
Izoh: bu holat unni shok holatiga keltirish deb ataladi.
Endi 4-5 daqiqa past olovda aralashtirib ishqalagan holda un qumoqlarini ketkazamiz. Avvaliga xamir bir tekis holda bo'lmaydi, so'ngra esa xamir to'plana boshlaydi.
Xamirni oddiy idishga olib, sovushini kutamiz ( tahminan 50 C darajaga kelishi kerak).
Tuxumlarni boshqa idishda aralashtirib, xamirga oz-ozdan tuxumni quyamiz va mikserning xamirga mo'ljallangan nasadkasi yordamida aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan xamirni konditer qopchasiga quyib, eklerlarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 10 daqiqa, so'ngra haroratni 170 C darajaga qo'yib, yana 15-20 daqiqa pishiramiz.
Eklerlar tayyor bo'lib, sovuganidan so'ng, krem tayyorlaymiz. Sovuq qaymoqni mikser yordamida pik holatiga keltirib, ko'pirtiramiz.
Quyiltirilgan sut solib, lopata yordamida extiyotkorlik bilan aralashtiramiz.
Kremni konditer qopchasiga solamiz.
Eklerlarni o'rtasidan kesib ikkiga bo'lamiz, ichini krem bilan to'ldiramiz va bo'laklarni birlashtiramiz.
Ta'bga ko'ra ekler ustiga eritilgan shokolad quyishingiz mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
eklerlarga |
|
120 millilitr suv | |
80 millilitr sut | |
100 gramm Maselko "Derevenskoe" o'simlik-sariyog'li yog'i | |
5 gramm tuz | |
6 gramm shakar | |
140 gramm un | |
220 gramm tuxum | |
kremiga |
|
300 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
200 gramm Maselkodan "Zayka" quyultirilgan suti |