Videoretsept: kievcha kotletlar
Masalliqlar:
-
500 gramm tovuq filesitovuq ko'kragi
-
150 gramm sariyog'
-
yarim bog' petrushka
-
yarim bog' shivit
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
panirovka uchun
-
200 gramm un
-
4-5 ta tuxum
-
300-400 gramm maydalangan suxari
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Sersuv va mazali kievcha kotletlar, oddiy kotletdan qiymadan emas, savalangan tovuq filesidan tayyorlanganligi bilan ajralib turadi.
Ushbu videoretseptda biz qanday qilib usti qarsildoq, ichi esa yumshoq bo’lib pishadigan kotlet tayyorlashni ko’rsatamiz. Uni tayyorlash oson bo’lib, sizdan ko’p vaqt talab qilmaydi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 38 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq filesi | |
150 gramm sariyog' | |
yarim bog' petrushka | |
yarim bog' shivit | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
panirovka uchun |
|
200 gramm un | |
4-5 ta tuxum | |
300-400 gramm maydalangan suxari | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Kotlet asosi uchun sariyog'ni tayyorlaymiz. Yumshagan sariyog'ga (xona haroratidagi) to'g'ralgan ko'katlarni solamiz va aralashtirib olamiz.
Tayyor aralashmani yopishqoq plenkaga "kolbasacha" shaklida qilib terib chiqamiz va 30 daqiqaga muzlatgichning muzxonasiga yuboramiz.
Tovuq ko'kragi kichik va katta filelardan iborat. Kichik fileni kesib, oshxona bolg'asi bilan uramiz.
Katta fileni uzunligi bo'yicha kesib olamiz va bolg'a bilan uramiz. Tovuq ko'kragining yarmidan taxminan 2 ta kotlet hosil bo'ladi.
Qotgan sariyog'ni 30 gramm keladigan 4 ta bo'lakka bo'lamiz.
Savalangan kichik fileni o'rtasidan kesib, ichiga ko'katli sariyog' bo'lagini solamiz.
Savalangan katta filening o'rtasini kesib, uning ichiga ko'katli sariyog'ga ega kichik fileni solamiz. Va kotlet shaklini bergan holda mahkamlaymiz.
So'ngra kotletlarni muzlatkichning muzxonasiga 25-30 daqiqaga yuboramiz.
Panirovka tayyorlaymiz. Tuxumni venchik yordamida ko'pirtiramiz.
Kotletlarni avval unga, so'ng ko'pirtirilgan tuxumga, undan keyin esa maydalangan suxarilarga bulg'ab olamiz.
So'ng yana tuxumga va suxarilarga bulg'aymiz.
Qozonda o'simlik yog'ini qizdirib olamiz, so'ngra olovni pasaytiramiz va kotletlarni tahminan 3 daqiqa qizargunicha qovuramiz.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq filesi | |
150 gramm sariyog' | |
yarim bog' petrushka | |
yarim bog' shivit | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
panirovka uchun |
|
200 gramm un | |
4-5 ta tuxum | |
300-400 gramm maydalangan suxari | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |