fbpx
Videoretsept: gaz pechida pishirilgan go’shtli pirojkalar

Videoretsept: gaz pechida pishirilgan go’shtli pirojkalar

Masalliqlar:

  • asosiga

Yo’nalishlar

Sizning e’tiboringizga pirojkalar uchun suvdan tayyorlanadigan tejamkor oshirma xamir retseptini taqdim etmoqchimiz. Xamir uchun barchamizning oshxonamizdan topiladigan oddiy masalliqlar kerak bo’ladi.

Xamir muammolarsiz tayyor bo’ladi. Pirojkalarni qovursangiz ham, gaz pechida pishirsangiz ham yumshoq va mazali bo’lib pishadi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

 

Masalliqlar:

Portsiya:
550 gramm un
10 gramm quruq xamirturush
35 gramm shakar
300 millilitr iliq suv
60 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
asosiga
400 gramm qiyma
200 gramm piyoz
30 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra tuz va murch
istalgan ko'katlar
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
ustiga sepish uchun kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Idishga 50 gramm un, xamirturush va shakar solib, aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Iliq suv solib, aralashtiramiz va ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Belgilangan vaqtdan so'ng, ko'paygan xamirturushli massaga yog' qo'shib, tuz sepamiz va ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Ozroqdan un solib, oldin idish ichida xamir qoramiz. So'ngra xamirni un sepilgan stol ustiga qo'yib, xamir qorishda davom etamiz. Xamir qo'limizdan va stoldan osongina ajralishi kerak.

Qadam 5
Tugallandi

Idishni ozroq o'simlik yog'i bilan yog'lab, xamirni qo'yamiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, issiq joyga 15-20 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz:

Tagi chuqur tovaga o'simlik yog'inu quyib, qizdiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Tovaga mayda to'g'ralgan piyozni qo'yib, o'rtacha olovda yumshagunicha 5-6 daqiqa qovuramiz. MUHIM: piyoz kuyib, yoki qizarib ketmasligi zarur, aks holda asosga achchiq ta'm qo'shadi.

Qadam 8
Tugallandi

Qovurilgan piyozga qiymani qo'shib, aralashtirib turgan holda qovuramiz. Ta'bga ko'ra tuz va murch sepamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Piyoz va qiymani past olovda yana 15-20 daqiqa pishiramiz. Asos qovurilishi emas, balki suvli bo'lib pishishi kerak.

Qadam 10
Tugallandi

Tayyor bo'lgan asosni olovdan olib, sovutamiz. Asosiga ko'katlar yoki pishirilgan guruch qo'shsa ham bo'ladi.

Qadam 11
Tugallandi

Oshgan xamirni 14-16 ta bo'laklarga bo'lib, bo'laklarni dumaloqlaymiz.

Qadam 12
Tugallandi

Har bir dumaloqchalarni qalinligi 0,3-0,5 santimetr keladiga doira shaklida yoyamiz. O'rtasiga 1-1,5 osh qoshiq asos solib, pirojkalar yasaymiz.

Qadam 13
Tugallandi

Pirojkalarni tugilgan joyini pastga qilib, gaz pechi patnisiga joylashtiramiz. Ustiga tuxum sarig'ini suritib, kunjut sepamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Pirojkalarni gaz pechiga yuborishdan oldin, ularni yana 15 daqiqa oshiramiz. So'ngra 175-180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 20-25 daqiqaga yuboramiz. Pirojkalar pishganini rangidan bilib olish mumkin. Ular yaxshilab qizarib, oltin rang tusga kirishlari kerak.

Qadam 15
Tugallandi

Gaz pechidan chiqqan pirojkalar yumshoq va mayin bo'lishlari uchun ustini 10 daqiqaga sochiq bilan yopib qo'yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Rasmiy instagram sahifasi:artel_official
Rasmiy instagram sahifasi (uy uchun kichik jihozlar):artel_mbt
Reklama huquqi ostida

  • Portsiya 14
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
550 gramm un
10 gramm quruq xamirturush
35 gramm shakar
300 millilitr iliq suv
60 millilitr o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
asosiga
400 gramm qiyma
200 gramm piyoz
30 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra tuz va murch
istalgan ko'katlar
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
ustiga sepish uchun kunjut
oldingi
Videoretsept: shokoladli tomchilar bilan pishirilgan pankeyklar
keyingi
Videoretsept: tovada pishirilgan pishloqli xachapuri

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.