«Trufel» pechenyelari
Masalliqlar:
-
250 gramm un
-
150 gramm yumshatilgan sariyog'
-
100 gramm shakar
-
4 ta pishgan tuxum sarig'i
-
2 osh qoshiq kakao kukuni
-
2 osh qoshiq shakar upasi
Yo’nalishlar
Kakao kukuni sepilgan konus shaklidagi pechenyelar «trufel» shokoladini eslatadi. Shuning uchun ham ushbu pechenyelar noodatiy tus olgan.
Ushbu pechenyelar haqiqatdan ham og’izda eriydigan bo’lib pishadi. Yaxshisi uni o’zingiz tayyorlab ko’ring.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 18 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
4 ta pishgan tuxum sarig'i | |
2 osh qoshiq kakao kukuni | |
2 osh qoshiq shakar upasi |
Tuxumni pishirib olamiz (suv qaynab chiqqanidan so'ng yana10 daqiqa qaynatamiz). Sovuq suv solib sovutamiz.
Tuxumni po'stidan ajratamiz (faqat sarig'i kerak bo'ladi).
Tuxum sarig'ini ezib, un holatiga keltiramiz.
Tuxum sarig'iga shakar, sariyog' va un solib xamir qoramiz. Xamirni uzoq qorish kerak emas.
Xamirdan bo'lakchalar olib, ulardan diametri 2 santimetr keladigan koptokchalar yasab olamiz. So'ngra ularni konus shakliga keltiramiz.
Shunday qilib pechenyelar yasab olamiz (bizda 18 grammdan 30 ta pechenyelar hosil bo'ldi).
Konuslarni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
190 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 25 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
250 gramm un | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
4 ta pishgan tuxum sarig'i | |
2 osh qoshiq kakao kukuni | |
2 osh qoshiq shakar upasi |