Videoretsept: Lag’mon
Masalliqlar:
-
300 gramm mol go'shti
-
1 bosh piyoz
-
1 choy qoshiq zira
-
3 ta tishcha sarimsoqpiyoz
-
ta'bga qarab lag'mon uchun ziravorlar
-
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich
-
1 ta qizil bulg'or qalampiri
-
1 ta yashil bulg'or qalampiri
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
2-3 ta pomidor
-
2 ta kartoshka
-
2 ta lavr yaprog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Bizning usulda tayyorlangan lag’mon juda mazali, xushbo’y va to’yimli chiqadi. Dam olish kunlari barcha a’zolari yig’ilishadi, aynan shu kuni lag’mon tayyorlang va hammani xursand qiling.
Lag’mon cho’zishga juda ko’p vaqt talab qilinishi sababli ham, sotuvdagi tayyor, pishirilganidan olib ishlataveramiz.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 choy qoshiq zira | |
3 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'bga qarab lag'mon uchun ziravorlar | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta yashil bulg'or qalampiri | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2-3 ta pomidor | |
2 ta kartoshka | |
2 ta lavr yaprog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Go'shtni 0,7 - 1 sm qalinlikda to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Piyoz, sarimsoqpiyoz va kartoshkani ham to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Pomidorlarni po'sti archiladi va to'rtburchak shaklda to'g'raladi.
Bulg'or qalampirni xohishingizga qarab to'g'rang.
Qozonga yog' solib qizdiramiz va go'shtimizni qizartirib qovuramiz.
Ta'bga qarab zira va qolgan ziravorlarni solamiz.
So'ng piyoz solib qovuramiz, ketidan bulg'or qalampiri, sarimsoqpiyoz va pomidorni solamiz.
Undan keyin qolgan sabzavotlarni birma-bir solib bir daqiqadan qovuramiz.
Suv solib qaynash darajasiga yetkazamiz, qaynashni boshlagandan so'ng esa olovni pasaytirib qo'yamiz.
Go'shtimiz pishgandan so'ng to'g'ralgan kartoshkani solamiz va 10 daqiqa davomida yana pishiramiz.
Qaynayotgan suvga lag'monni solib olamiz. kosalarga solib ustidan qaylasini solamiz.
Ovqatimizni to'g'ralgan ko'katlar bilan bezatamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 choy qoshiq zira | |
3 ta tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'bga qarab lag'mon uchun ziravorlar | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta yashil bulg'or qalampiri | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2-3 ta pomidor | |
2 ta kartoshka | |
2 ta lavr yaprog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch |