fbpx
«Alfredo» qaylali pasta

«Alfredo» qaylali pasta

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Pishloq o’shib tayyorlangan Alfredo qaylali pasta Amerikadagi eng sevimli italyancha pastalardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, bu taom gollivud yulduzlarinining ko’nglidan joy olgan.

Bu taom juda to’yimli bo’lib, bu ovqatni yeb kun bo’yi to’q yurasiz. Betakror ta’mga ega bu taomni albatta tayyorlab ko’ring va biz bilan birga italiya oshxonasiga sayohat qiling.

 

Masalliqlar:

Portsiya:
400 gramm xohlagan turdagi pasta masalan: fettuchuni yiki talyatelle
300 millilitr yog'li qaymoq
20 gramm sariyog'
100 gramm parmezan pishlog'i yoki xohlagan sifatli qattiq pishloq
1 tishcha sarimsoqpiyoz yoki sarimsoqpiyoz kukuni
yarim bog' petrushka
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Bu ovqatni tayyorlashda qayla bilan pastani bir vaqtda tayyorlash juda katta ahamiyatga ega.

Qadam 2
Tugallandi

Pishloqni qirg'ichning kichkina tishchasidan o'tkazamiz va chetga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Sariyog'ni tovaga solib eritib olamiz.

Sariyog' ustidan sarimsoqpiyozni suvini siqib chiqaramiz.

Ehtiyot bo'ling, sariyog' bilan sarimsoqpiyozni kuydirib yubormang, biroz qizdirib olsangiz yetadi.

Qadam 4
Tugallandi

Sariyog' ustidan qaymoqni solib, sal quyuqlashgunicha taxminan 5 daqiqa davomida qaynatiladi.

Qadam 5
Tugallandi

Qayla quyuqlashni boshlaganda pishloqni ustidan solamiz. Agar pishloq sifatli bo'lsa, u darhol eriydi.

Bezatish uchun pishloqdan ozroq olib qo'ying.

Ta'tib ko'ring, ehtiyojga qarab tuz va murch qo'shing.

Olovni pasaytirib, kovlab turamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Lapshani al-dente usulida qaynatib olamiz, ya'ni usti yumshoq, ichi esa biroz qattiqroq, yaxshi pishmagan bo'ladi.

Pishgan lapshani chovliga solib suvidan xalos qilamiz, faqatgina 1 piyola suvini olib qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Agarda qayla juda quyuq bo'lsa, unda ta'bga qarab lapsha qaynagan suvdan qo'shing.

Pastani tovadagi qaymoq-pishloqli qayla ustiga solamiz, ustidan to'g'ralgan petrushka solib yaxshilab aralashtiramiz. Tayyor ovqatni dasturxonga tortishingiz mumkin!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 15 daqiqa
  • Portsiya 4
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
400 gramm xohlagan turdagi pasta masalan: fettuchuni yiki talyatelle
300 millilitr yog'li qaymoq
20 gramm sariyog'
100 gramm parmezan pishlog'i yoki xohlagan sifatli qattiq pishloq
1 tishcha sarimsoqpiyoz yoki sarimsoqpiyoz kukuni
yarim bog' petrushka
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Shokolad va yong’oqli o’rama pirog
keyingi
Videoretsept: Lag’mon

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.