Videoretsept: Achchiq ta’mli shokoladli pirog
Masalliqlar:
-
250 millilitr sut
-
250 gramm qora shokolad
-
150 gramm sariyog'
-
200 gramm shakar
-
6 ta tuxum
-
160 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq maydalangan dolchin
-
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil
-
0.5 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i
-
bir chimdim tuyilgan achchiq qalampir
-
bir chimdim tuz
-
Glazuriga:
-
150 gramm qora shokolad
-
150 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
30 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Shokolad va har xil ziravorli pishiriqlarni xush ko’ruvchilarga bu pirogimiz juda yoqadi deb o’ylaymiz. Uning noodatiy ta’mi va undan taraladigan xushbo’y ifor hatto o’zingizni ham mast qilishi shubhasiz)
Bunday pirogni oila a’zolaringiz jam bo’lganda pishiring va ularning olqishiga sazovor bo’ling!
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
250 millilitr sut | |
250 gramm qora shokolad | |
150 gramm sariyog' | |
200 gramm shakar | |
6 ta tuxum | |
160 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
0.5 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
bir chimdim tuyilgan achchiq qalampir | |
bir chimdim tuz | |
Glazuriga: |
|
150 gramm qora shokolad | |
150 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
30 gramm sariyog' |
Korjini tayyorlab olamiz
Shokoladni bo'laklarga bo'lib, mikroto'lqinli pechga ishlatsa bo'ladigan tog'orachaga solamiz. Sutning bir qismi va sariyog'ni ham ustidan solamiz.
Mikroto'lqinli pechga har 15-20 soniyaga qo'yib, to'liq eritib olamiz. Ora-orada aralashtirib tursak, bir xil eriydi.
Ustidan qolgan sutni quyib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Alohida idishga tuxum va shakarni solib, hajmi ikki hissaga ko'payguniga qadar ko'pirtiramiz.
Boshqa tog'orachaga unni elab solamiz, ustidan tuz, qabartma va qolgan barcha ziravorlarni ham solamiz.
Bir aralashtirib olib, so'ng tuxumli massa ustidan solamiz. Ehtiyotkorlik bilan tezda aralashtirib olamiz.
Hosil bo'lgan massaga shokoladli aralashmani quyamiz va g'ovakliligini saqlagan holda sekingina aralashtirib olamiz.
Aylanasi 24-26 sm li qolipga sariyog' surtib, pergament qog'oz to'shaymiz va ichiga xamirni quyamiz.
Qolipni 160 C darajada qizib turgan pechga qo'yib, 50-60 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng pishgan-pishmaganligini gugurt cho'pi yordamida tekshirib ko'ramiz. Agar gugurt cho'pi quruq bo'lib chiqsa, demak pirog pishgan hisoblanadi.
Glazuri uchun shokoladni bo'lib, tog'orachaga solamiz. Ustidan qaymoq va sariyog'ni solib, mikroto'lqinli pechda eritib olamiz. So'ng tort ustidan quyamiz.
Yoqimli ishtaha!
Instagramdagi rasmiy sahifamiz: samsunguzbekistan
Facebookdagi rasmiy sahifamiz: @SamsungUzbekistan
Masalliqlar:
250 millilitr sut | |
250 gramm qora shokolad | |
150 gramm sariyog' | |
200 gramm shakar | |
6 ta tuxum | |
160 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
0.5 choy qoshiq maydalangan zanjabil | |
0.5 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i | |
bir chimdim tuyilgan achchiq qalampir | |
bir chimdim tuz | |
Glazuriga: |
|
150 gramm qora shokolad | |
150 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
30 gramm sariyog' |