Revani – turkcha mannik
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
180 gramm bug'doy yormasimannaya krupa
-
150 gramm un
-
3 ta tuxum
-
125 gramm sut
-
2 osh qoshiq smetana
-
125 millilitr o'simlik yog'i
-
1,5 choy qoshiq qabartma
-
100 gramm shakar
-
2 choy qoshiq vanil shakari
-
qolipga surtish uchun sariyog'
-
Qiyomiga:
-
250 millilitr suv
-
2-3 osh qoshiq limon sharbati
-
160 gramm shakar
-
bezatish uchun kokos qirindisi va xandon pista
Yo’nalishlar
Revani — bug’doy yormasidan tayyorlaniladigan juda mazali va qiyom quyiladigan sersuv pirog bo’lib, barchaga shirinlikni sevuvchilarga yoqishi aniq. Bu pirog ham xuddi paxlavadek, turk oshxonasining milliy shirinliklaridan biri sanaladi.
Revanini tayyorlash juda oddiy bo’lib, ustini kokos qirindisi va maydalangan xandon pista bilan bezatilsa, yanada ajoyib ko’rinishga kiradi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
180 gramm bug'doy yormasi | |
150 gramm un | |
3 ta tuxum | |
125 gramm sut | |
2 osh qoshiq smetana | |
125 millilitr o'simlik yog'i | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
100 gramm shakar | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
qolipga surtish uchun sariyog' | |
Qiyomiga: |
|
250 millilitr suv | |
2-3 osh qoshiq limon sharbati | |
160 gramm shakar | |
bezatish uchun kokos qirindisi va xandon pista |
Tuxumlarni chaqib solamiz. Ustidan 100 gramm shakar va vanil shakarini solib, mikserda oqarguniga qadar yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Sut, smetana va o'simlik yog'ini quyib, yana 1 daqiqa davomida ko'pirtirib olamiz.
Hosil bo'lgan aralashmaga un, qabartma va bug'doy yormasini solib, mikserni tezligini kamaytirib, aralashtirib olamiz. Suyuqroq xamir hosil bo'ladi.
20x20 sm yoki 25x25 sm kattalikdago qolipga sariyog' surtamiz va xamirni quyamiz.
180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 30 daqiqa davommida pishirib olamiz. Gugurt cho'pi bilan tekshirib ko'ramiz, agar quruq chiqsa demak pishgan bo'ladi. Agar nam bo'lib chiqsa, unda yana ozroq pishiramiz.
Pirog pishguniga qadar qiyomini tayyorlab olamiz.
Qiyomini tayyorlab olamiz:
Qozonchaga suv, shakar va limon sharbatini quyamiz. Qaynash darajasiga keltirib, 5 daqiqa davomida qaynatamiz.
Pirogni issiqligida gugurt cho'p bilan bir nechta joyini teshib chiqamiz. Ustidan sovigan qiyomni quyib chiqamiz. So'ng pirogni to'rtburchak shaklda kesib chiqamiz. So'ng 2 soatga qoldiramiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
180 gramm bug'doy yormasi | |
150 gramm un | |
3 ta tuxum | |
125 gramm sut | |
2 osh qoshiq smetana | |
125 millilitr o'simlik yog'i | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
100 gramm shakar | |
2 choy qoshiq vanil shakari | |
qolipga surtish uchun sariyog' | |
Qiyomiga: |
|
250 millilitr suv | |
2-3 osh qoshiq limon sharbati | |
160 gramm shakar | |
bezatish uchun kokos qirindisi va xandon pista |
1 Sharhlar Hide Comments
Assalomu aleykum. Juda ajoyib shirinlik ekan. Retsept uchun rahmat. Faqat kattaroq qolipga, masalan 35×30 sm li listga masalliqlarni qanday hisoblasam bo’ladi.