Videoretsept: Olmali pirog (Svetayevskiy)
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
160 gramm un
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
50 gramm smetana
-
Quymasiga:
-
1 ta tuxum
-
150 gramm shakar
-
150 gramm smetana
-
3-4 dona olma
-
2 osh qoshiq un
-
1-2 choy qoshiq dolchin
Yo’nalishlar
Mana bunday pirog shu darajada mazaliki, har qanday mana man degan pirog va tortlardan bemalol o’zib ketadi. Lekin shunga qaramasdan bunday pirogni tayyorlash umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Og’izda erib ketuvchi xamir, olma va krem esa betakror uyg’unlikni tashkil qiladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
160 gramm un | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
50 gramm smetana | |
Quymasiga: |
|
1 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
150 gramm smetana | |
3-4 dona olma | |
2 osh qoshiq un | |
1-2 choy qoshiq dolchin |
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Kombayn idishiga eritilgan sariyog', un va smetanani solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Xamir aylana shaklga kirguniga qadar aralashtiramiz.
Agarda siz mikserdan foydalansangiz, unda uning keksga mo'ljallangan uchligidan foylananing.
Xamirni aylanasi 25-28 sm kattalikdagi qolipga yoyib chiqamiz.
Olmalarni po'stini archib, to'rtbuchak shaklda to'g'raymiz. Yoyilgan xamir ustidan sepib chiqamiz.
Eslatma: bunda siz shirin yoki nordon ta'mli olmalardan xohlaganingizni solishingiz mumkin. Har ikkalasida ham pirog juda mazali chiqadi.
Quymasi uchun shakar bilan tuxumni mikserda yaxshilab ko'pirtiramiz. So'ng smetanani ham solib, yana bir bor aralashtirib olamiz. Unni ham sepamiz.
1 Sharhlar Hide Comments
Judayam zor ham onson???