Mampar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm un
-
1 dona tuxum
-
50 millilitr suv
-
0.5 choy qoshiq tuz
-
Bulyoniga:
-
350-400 gramm mol go'shti
-
200 gramm piyoz
-
5-6 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
200 gramm qizil sabzi
-
200 gramm pomidor
-
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
1 bog' kashnich
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
1 osh qoshiq soya qaylasi
-
ta'bga qarab tuz
-
ta'bga qarab achchiq qalampir
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
2 litr suv
Yo’nalishlar
Mampar — mazali va juda to’yimli suyuq taomlardan biri bo’lib, tayyorlash jarayoni ham umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Bizning usulda tayyorlanilgan mampardan tayyorlab ko’ring va oila a’zolaringizni tansiq ovqat bilan xushnud qiling.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
1 dona tuxum | |
50 millilitr suv | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
Bulyoniga: |
|
350-400 gramm mol go'shti | |
200 gramm piyoz | |
5-6 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qizil sabzi | |
200 gramm pomidor | |
300 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
1 bog' kashnich | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
2 litr suv |
Xamiriga:
Tog'orachaga suvni quyamiz. Ustidan tuxumni chaqib solamiz va tuz sepamiz. Sanchiqda ko'pirtirib olamiz. Unni elab solamiz va qattiqroq xamir qorib olamiz. Xamirni 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
So'ng xamirni olib, 3 mm yupqalikka kirgunicha yoyib olamiz. Xamirdan 1 sm qalinlikdagi uzun-uzun lentalar kesib chiqamiz. So'ng hammasidan 1x1 sm kattalikdagi to'rtburchaklar kesib chiqamiz.
Bulyonini pishiramiz:
Go'sht, piyoz, bulg'or qalampiri, sabzi va pomidor(po'stidan tozalangan)ni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Qozonga yog'ni quyamiz. Go'shtni solib, qizartirib qovurib olamiz. So'ng piyozni solib, birgalikda yaxshilab qovuramiz.
So'ng ustidan sabzi, bulg'or qalampiri va pomidorni solamiz. Birgalikda 5 daqiqa qovurgandan keyin ustidan pomidor pastasi, soya qaylasi, to'g'ralgan kashnich, sarimsoq piyoz va achchiq qalampirni solamiz. 5 daqiqacha qovuramiz.
Suvni quyib, qaynash darajasiga keltiramiz. Past olovda 1 soat davomida pishiramiz.
Pishishiga 10 daqiqa qolganda esa tayyorlab qo'ygan xamirimizni solamiz.
Pishgan mamparnni 10 daqiqa tindirib, so'ng esa dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
1 dona tuxum | |
50 millilitr suv | |
0.5 choy qoshiq tuz | |
Bulyoniga: |
|
350-400 gramm mol go'shti | |
200 gramm piyoz | |
5-6 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
200 gramm qizil sabzi | |
200 gramm pomidor | |
300 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
1 bog' kashnich | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
2 litr suv |