Videoretsept: G’ijduvoncha kabob
Masalliqlar:
-
1200 gr "G'ijduvoncha kabob" uchun tayyor qiyma
-
birga tortish uchun piyoz
Yo’nalishlar
Kaboblarni sevib iste’mol qilmaydigan insonlar oramizda yo’q bo’lsa kerak. Endilikda esa sizda o’sha mashhur g’ijduvon kaboblarini o’zingiz tayyorlash imkoniyati mavjud.
Buning uchun Korzinka.uz tarmoqlaridagi supermarketlardan maxsus retsept asosida tayyorlangan tayyor qiymalardan xarid qiling. G’ijduvon kaboblariga mo’ljallangan bunday qiymadan qilinadigan kaboblar sizga haqiqiy lazzat onlarini baxsh etishi aniq.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 84 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1200 gr "G'ijduvoncha kabob" uchun tayyor qiyma | |
birga tortish uchun piyoz |
Tayyor qiymani sixlarga 100-200 grammdan terib chiqamiz.
Qo'raga ko'mir solib yondiramiz. Kaboblarni yonayotgan olovda emas, balki qizigan ko'mir ustidan terib pishiramiz.
Tavsiya: kichikroq plastik butilkaga suv quying. Qopqog'ini bir nechta joyini teshib, idishni yopamiz. Bunday butilka ko'mirga kabob yog'i oqib, olov yonganda, uni o'chirish uchun kerak bo'ladi. Shuningdek katta karton qog'oz bo'lagi ham kerak bo'ladi. Uning yordamida shamol berib turib, ko'mirlarning o'chib qolmasligini ta'minlaymiz.
Kaboblarni qo'raga terib chiqamiz va har bir tomonini 2-3 daqiqadan pishiramiz. Eng asosiysi kaboblarni haddan ortiq pishirib yubormang, aks holda quruq bo'lib qoladi.
Kaboblar pishguniga qadar piyozni yupqa to'g'rab olamiz va muzdek suvda yuvib, ozroq sirka sepamiz.
Salatlar va piyoz bilan birga kaboblarni tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Reklama huquqi asosida.
Telegramdagi rasmiy kanal: @korzinka_uz
Masalliqlar:
1200 gr "G'ijduvoncha kabob" uchun tayyor qiyma | |
birga tortish uchun piyoz |