Ideal darajali bezelar
Masalliqlar:
-
3 ta tuxum oqi
-
150 gramm shakar upasi
-
50 gramm shakar
Yo’nalishlar
Beze — Fransiyada o’ylab topilgan bebaho shirinliklardan biridir. Ammo a’lo darajali beze tayyorlay olish uchun esa bir nechta qoidalarga amal qilish lozimdir.
Ana shunday sirlar bilan siz hozirgi retseptimizda tanishib olasiz.
Quyidagi masalliqlardan aylanasi 3 sm li ikki patnis bezelar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 3 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
50 gramm shakar |
Tuxum oqi sarig'idan ehtiyotkorlik bilan ajratiladi. Eslatib o'tamiz, tuxum sarig'i bir tomchi ham aralashib ketishi mumkin emas.
Shuningdek to'g'ri idish tanlash ham juda muhimdir. Bunda siz shisha yoki metall idishlardan foydalanishingiz lozim. Agarda siz plastik tog'orachalardan foydalanishni istasangiz, unda avval uni limon bo'lagi bilan ishqalab, yog'liligidan xalos qilishingiz lozim.
Tuxum oqi qo'lda yoki mikser yordamida o'rta darajada oq ko'pik hosil bo'lgunicha ko'pirtiriladi.
So'ng ko'pirtirishda davom etib, oz-ozdan shakar upasi solinadi.
Shakarni ham oz-ozdan sepib, ko'pirtirishda davom etamiz.
Gaz pechi patnisiga maxsus pergament qog'oz to'shaladi va ustidan konditer qopchasi yoki qoshiq yordamida bezelar terib chiqiladi.
Bezelar qizdirilgan gaz pechida 100 C haroratda katta-kichikligiga qarab taxminan 1-2 soat davomida pishiriladi.
Ular tashqi tomindan ham, ichki tomonidan ham yaxshilab qurigan bo'lishi shart.
Mana bezelarimiz ham tayyor. Yoqimli ishtaha!
Yangiliklarga boy mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
50 gramm shakar |