Baqlajon va rayhonli salat
Masalliqlar:
-
1 kilo baqlajon
-
2-3 ta rayhon yaqroqchalari
-
3 tishcha sarimsoqpiyoz
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga ko'ra tuz
-
2 choy qoshiq 9% li sirka
Yo’nalishlar
Negadir ayni kuzda iliq va shinamgina uyda, oila a’zolari davrasidagi oqshomlarini ko’proq qo’msaymiz. Kechki ovqatga yangilik kiritish maqsadida oson tayyorlanuvchi kuzgi baqlajon va rayhondan qilinadigan salat tayyorlashni taklif qilamiz.
Iliq salatdagi rayhon ifori hech kimni befarq qoldirmaydi. Uni salat sifatida ham, yoki tovuq va mol go’shtidan ovqatlarga gazak sifatida ham tortsa bo’ladi.
Masalliqlar:
1 kilo baqlajon | |
2-3 ta rayhon yaqroqchalari | |
3 tishcha sarimsoqpiyoz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
2 choy qoshiq 9% li sirka |
Baqlajonlar yuvilib, po'sti archiladi. Somoncha shaklda to'g'raladi.
To’g’ralgan baqlajonlarni 15 daqiqaga tuzli suvga solib qo’ying.
Baqlajonlarni qog’oz sochiq yordamida quriting.
Tovada yog’ni yaxshilab qizdiring. Baqlajonlarni tez qizartirib oling. Baqlajonlarni oz-ozdan qovurib olganingiz ma'qul.
Rayhon va sarimsoq piyozni mayda to’g’rang. Qovurilgan baqlajonlarga ularni qo’shing. Tabga ko’ra tuz va sirka soling.
Salatni iliqligida ham, sovuq holda ham tortishingiz mumkin.
Masalliqlar:
1 kilo baqlajon | |
2-3 ta rayhon yaqroqchalari | |
3 tishcha sarimsoqpiyoz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz | |
2 choy qoshiq 9% li sirka |