Jeymi Oliver retsepti asosida pishirilgan kish
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm un
-
100 gramm muzdek sariyog'
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq tuz
-
Asosiga:
-
300 gramm kurka go'shti
-
4 ta tuxum
-
150 millilitr qaymoq
-
100 gramm pishloq
-
ta'bga qarab qora murch
Yo’nalishlar
Kish bu usti ochiq mazali pirog bo’lib, asosiga xohlagan turdagi go’sht mahsuloti, tuxum, qaymoq va pishloq kabi mahsulotlardan solinadi.
Kishlarni tayyorlash juda oson, ayniqsa uyda oshxona kombayni bo’lsa bormi, 1 daqiqada xamirni qorib beradi.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqt gagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
100 gramm muzdek sariyog' | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
300 gramm kurka go'shti | |
4 ta tuxum | |
150 millilitr qaymoq | |
100 gramm pishloq | |
ta'bga qarab qora murch |
Tog'orachaga unni elab solamiz, sariyog'ni to'g'rab, uni ham solamiz. Qo'lda tezda ishqalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Tuxumni solib, xamirni qorib olamiz. Agar tuxum kichkinalik qilib, xamir quruq chiqsa, unda 1 osh qoshiq muzdek suv quyamiz.
Xamirni yupqa qilib yoyamiz. Qolipning aylanasi 24-25 sm kattalikda bo'lishi kerak. Agar qolipning cheti ochiladigan bo'lsa, juda qulay bo'ladi. Yoygan xamirni qolipga olamiz.
Tuxum, qaymoq va qora murchni bitta idishga solamiz va venchikda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Kurka go'shtini mayda to'g'rab olamiz.
Aralashmaga pishloqni mayda qirg'ichdan chiqarib solamiz va aralashtirib olamiz.
Xamir ustidan to'g'ralgan go'shtni sepamiz.
Ustidan tuxumli aralashmani quyamiz.
180 C darajada qizigan pechda 50 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm un | |
100 gramm muzdek sariyog' | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
300 gramm kurka go'shti | |
4 ta tuxum | |
150 millilitr qaymoq | |
100 gramm pishloq | |
ta'bga qarab qora murch |