Achma
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
400 gramm un
-
2 ta tuxum
-
100 millilitr suv
-
1/4 choy qoshiq tuz
-
20 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
80 gramm sariyog'
-
450 gramm "suluguni" pishlog'ibrinza yoki motsarella pishlog'idan solish ham mumkin
Yo’nalishlar
Achma — bu qatlama xamir va tuzli pishloq solib tayyorlaniladigan eng mazali gruzincha taomlardan biri hisoblanadi. Odatda uni bayram yoki tadbirlarda kattaroq hajmda tayyorlashadi.
Bunday pirogdan bir marotaba ta’tib ko’rib, uning ta’mini ancha vaqtgacha unuta olmaysiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
2 ta tuxum | |
100 millilitr suv | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
80 gramm sariyog' | |
450 gramm "suluguni" pishlog'i |
Tog'orachaga un, tuz, tuxumni solamiz. Ustidan iliq suv va o'simlik yog'ini quyib, xamir qorib olamiz. Xamirni 5 daqiqa yaxshilab mushtlaymiz. Xamir zuvalasini yelim xaltaga solib, 30 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Qozonga suv va tuz solib, qaynatib olamiz. Bu suvda xamirlarni qaynatib olamiz. Pishloqni qirg'ichdan chiqarib olamiz. Sariyog'ni eritib, qolipni yaxshilab yog'laymiz.
Xamirni yettita bo'lakka bo'lamiz. Ularning bittasi boshqalariga nisbatan sal kattaroq bo'lsin. Xamirning katta bo'lagini yupqa qilib yoyamiz. Bunda xamir chetlari qolipdan anchagina osilib turishi lozim.
170 C darajada qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
2 ta tuxum | |
100 millilitr suv | |
1/4 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
80 gramm sariyog' | |
450 gramm "suluguni" pishlog'i |