fbpx
Kraffinlar

Kraffinlar

Masalliqlar:

  • Xamiriga

  • Asosiga

Yo’nalishlar

Odatdagi nonushtalaringiz ro’yxatini yana bittaga kraffinlar bilan boyiting! Kraffinlar – maffinlar va kruassanlarning aralashmasidan tayyorlaniladigan xushta’m pishiriq hisoblanadi.

Xamir qatlamlariga sariyog’ surtiladi, bu bilan cheklanib qolmasdan ta’bga qarab ularga yong’oqlar, xushbo’y ziravorlar, shokolad va reza mevalar qo’shsa bo’ladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga
150 millilitr sut ilitilgan
300 gramm un
50 gramm shakar
50 gramm eritilgan sariyog'
0.5 choy qoshiq tuz
quruq achitqi
Asosiga
120 gramm sariyog' yumshatilgan
Qadam 1
Tugallandi

1-qadam

Sutga achitqi solinib, aralashtiriladi va ustidan 1 choy qoshiq shakar solib, oshirishga 10 daqiqaga qo'yiladi.
Aralashma ustida ko'pikchalar paydo bo'lib, shishib qolsa tayyor bo'lgan bo'ladi.

Qadam 2
Tugallandi

2-qadam

Alohida idishga un, tuz va shakar solinadi va aralashtiriladi.
Ustidan xamirturushli massa solinadi.
Hammasi aralashtirilib, so'ngra eritilgan sariyog' quyiladi.

Qadam 3
Tugallandi

3-qadam

Xamir 15-daqiqa davomida yaxshilab aralashtiriladi.
Usti oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopilib, oshxona sochig'i to'shab qo'yiladi.
Xamir oshishi uchun iliqroq joyda 40 daqiqaga tindirib qo'yiladi.

Qadam 4
Tugallandi

4-qadam

Bu vaqt mobaynida xamir ikki hissaga oshib ko'tarilishi kerak.
Va u 4 ta teng qismga bo'linib, har biriga aylana shakl beriladi.
Ular yana pelyonka bilan yopilib, yana 10 daqiqaga chetga olib qo'yiladi.

Qadam 5
Tugallandi

5-qadam

Keyin har bir aylana kengligi 12-14 sm, uzunligi 50-70 smda yoyiladi.

Qadam 6
Tugallandi

6-qadam

Eritilgan sariyog' xamir ustiga surtiladi va rulet shaklda o'raladi.
O'tkir pichoqda rulet o'rtasidan teng ikkiga bo'linadi.

Qadam 7
Tugallandi

7-qadam

Har bir kesilgan xamir bo'laklari shilliqurtga o'xshatib, burab olinadi va keks pishirishga mo'ljallangan qolipchalarga solinadi.

Qadam 8
Tugallandi

8-qadam

Qolipchalar usti oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopiladi va yana 1 soatga iliq joyga olib qo'yiladi.
190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20-25 daqiqa davomida pishiriladi.
Pishiriqlarimiz sovigandan so'ng ustidan shakar upasi sepiladi.
Yangiliklarga boy mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.

  • Portsiya 8
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamiriga
150 millilitr sut ilitilgan
300 gramm un
50 gramm shakar
50 gramm eritilgan sariyog'
0.5 choy qoshiq tuz
quruq achitqi
Asosiga
120 gramm sariyog' yumshatilgan
oldingi
Iste’mol sodasi bilan pishirilgan non
keyingi
Italyancha pomidor qaylali spagetti

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.