Hyatt Regency mehmonxonasining retseptlari: sho’rva
Masalliqlar:
-
500 gramm qo'y to'shi
-
2 dona kartoshka
-
1 bosh piyoz
-
1 ta sabzi
-
1 ta
-
1-2 dona bulg'or qalampirihar xil rangda bo'lsa yana yaxshi
-
ta'bga ko'ra qora murch
-
ta'bga ko'ra tuz
-
ta'bga ko'ra zira
Yo’nalishlar
O’zbekistonda kim qaynatma, tiniq rangli va juda mazali sho’rvani sevib iste’mol qilmaydi? Hyatt Regency mehmonxonasi restoranining bosh oshpazi o’zining sho’rva tayyorlash sirlarini biz bilan bo’lishdi.
Qaynatma sho’rva – o’zbek oshxonasining gultojidir. Sho’rvaning xuddi shunday tayyorlanish usuli esa eng foydali hisoblanadi, chunki bunda hech narsa qovurilmaydi, barcha sabzavotlar va go’sht past olovda qaynatiladi.
Masalliqlar:
500 gramm qo'y to'shi | |
2 dona kartoshka | |
1 bosh piyoz | |
1 ta sabzi | |
1 ta | |
1-2 dona bulg'or qalampiri | |
ta'bga ko'ra qora murch | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra zira |
Qozonga suv quyiladi, go'sht katta bo'laklarga bo'linib past olovda bir soat qaynatiladi. Sho'rva ustida hosil bo'lgan ko'piklar muntazam ravishda olib tashlanadi.
Bir soat qaynatgandan so'ng esa barcha sabzavotlar katta-katta to'g'ralib, sho'rva ichiga solinadi.
Sabzavotlarning ta'mi sho'rvaga chiqishi uchun 2 soat davomida past olovda qaynatiladi.
Maslahat: pomidorning tarkibidagi kislota tufayli kartoshkalar yaxshi pishmasligi mumkin. Shuning uchun pomidorni oxirida solish o'rinlidir.
Ziravorlar ham sho'rvaning tayyor bo'lishiga 15 daqiqa qolganda solinadi.
Sho'rva pishgandan so'ng idishlarga suziladi va to'g'ralgan ko'katlar bilan bezatiladi.
Hyatt Regency mehmonxonasi xodimlariga suratga olish va yuqoridagi ma'lumotlarni tayyorlash jarayonlarida ko’maklashganlari uchun alohida tashakkur bildiramiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm qo'y to'shi | |
2 dona kartoshka | |
1 bosh piyoz | |
1 ta sabzi | |
1 ta | |
1-2 dona bulg'or qalampiri | |
ta'bga ko'ra qora murch | |
ta'bga ko'ra tuz | |
ta'bga ko'ra zira |