Mak va limon solib pishirilgan maffinlar
Masalliqlar:
-
160 gramm un
-
4 gramm qabartma
-
230 gramm shakar
-
195 gramm eritilgan sariyog'
-
3 ta katta bo'lmagan tuxum270 gramm
-
1 osh qoshiq limon po'sti
-
1 osh qoshiq mak
-
65 gramm limon sharbati
Yo’nalishlar
Uyingizda ortiqcha limonlar bormi? Unda juda mazali bo’lgan maffinlardan tayyorlang.
Usti qizarib pishgan, limon ifori taralib turadigan bunday maffinlar hech kimni befarq qoldirmasligi aniq.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
160 gramm un | |
4 gramm qabartma | |
230 gramm shakar | |
195 gramm eritilgan sariyog' | |
3 ta katta bo'lmagan tuxum | |
1 osh qoshiq limon po'sti | |
1 osh qoshiq mak | |
65 gramm limon sharbati |
Gaz pechini 160° darajaga yoqib qo'yamiz. Barcha kerakli masalliqlarni olamiz.
Sariyog'ni mikroto'lqinli pechda yoki qozonchada eritib olamiz.
Un bilan qabartmani elab, chuqurroq idishga solamiz. Venchikda aralashtirib olamiz.
Blender idishiga tuxum va shakarni solamiz, yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Buni mikserda qilish ham mumkin, lekin blenderda yaxshiroq holatda chiqadi.
Unli aralashmani yarmini solamiz, blenderda ko'pirtirib olamiz. So'ng qolganini ham solib, yana ko'pirtiramiz.
Silliq holatga kirgandan so'ng eritilgan sariyog'ni solib aralashtiramiz.
Navbat limon sharbatiga yetdi. Limon sharbatini quyib, ko'pirtirib olamiz, so'ng esa mak va limon po'stini solib aralashtiramiz.
Xamirni ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 1 soatga sovutgichga olib qo'yamiz. Xohishga qarab, bir kechaga ham qoldirish mumkin.
Xamirni maffinlarga mo'ljallangan qog'ozli qolipchalarga quyamiz. Tepasidan 1 sm cha joy qoldiramiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
160 gramm un | |
4 gramm qabartma | |
230 gramm shakar | |
195 gramm eritilgan sariyog' | |
3 ta katta bo'lmagan tuxum | |
1 osh qoshiq limon po'sti | |
1 osh qoshiq mak | |
65 gramm limon sharbati |