Gaz pechida pishirilgan kurka go’shti
Masalliqlar:
-
1 dona butun kurkabizlar xarid qilgan kurka 4 kg
-
Tuzli aralashmasi uchun:
-
10 osh qoshiq tuz
-
5 osh qoshiq shakar
-
5 litr suv
-
Marinadi uchun:
-
2-3 osh qoshiq asal
-
1 dona limon sharbati
-
1-2 osh qoshiq xantal donachalari
-
4 osh qoshiq zaytun moyi
-
xohishga qarab soya qaylasi
Yo’nalishlar
Bayram yaqinlashgan sari barcha ayollar bayramga nima tayyorlasam ekan deb bosh qotirishadi. Gaz pechida qizarib pishgan kurka go’shti esa bu muammoga bemalol yechim bo’la oladi. Yumshab pishgan go’sht va undan taralgan xushbo’y ifor bir tasavvur qilinga qanday mazali!
Bu retsept asosida kurka go’shtini tayyorlash juda oson bo’lib, hatto pazandachilikni endi boshlaganlar ham uddalay olishadi.
Masalliqlar:
1 dona butun kurka | |
Tuzli aralashmasi uchun: |
|
10 osh qoshiq tuz | |
5 osh qoshiq shakar | |
5 litr suv | |
Marinadi uchun: |
|
2-3 osh qoshiq asal | |
1 dona limon sharbati | |
1-2 osh qoshiq xantal donachalari | |
4 osh qoshiq zaytun moyi | |
xohishga qarab soya qaylasi |
Kurka go'shti sersuv va mayin bo'lib pishishi uchun uni tuzli suvga solib ivitib qo'yish kerak. Buning uchun kurkani idishga solib, to'liq ko'mgunicha suv solamiz.
So'g 1 litr suvga 2 osh qoshiq tuz, 1 osh qoshiq shakar solamiz.
Bir kechaga ivitib qo'yamiz.
Kichikroq idishga limon sharbati, zaytun yog'i, asal va xantal donachalarini solib aralashtiramiz. Ta'tib ko'ramiz, agar shirasi past bo'lsa yana ozroq asaldan solamiz, agar judashirin bo'lsa, unda soya qaylasidan solamiz.
Kurka go'shtiga yaxshilab marinaddan surtib chiqamiz.
So'ng folga qog'ozga solib, 1.5-2 soat davomida 180 C haroratda pishirib olamiz.
Undan keyin esa folgani olib, 200 C darajada tillarangga kirgunicha pishirib olamiz. Muntazam ravishda o'zidan ajralib chiqqan sharbatini ustidan quyib turamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona butun kurka | |
Tuzli aralashmasi uchun: |
|
10 osh qoshiq tuz | |
5 osh qoshiq shakar | |
5 litr suv | |
Marinadi uchun: |
|
2-3 osh qoshiq asal | |
1 dona limon sharbati | |
1-2 osh qoshiq xantal donachalari | |
4 osh qoshiq zaytun moyi | |
xohishga qarab soya qaylasi |