Xurmoli galeta
Masalliqlar:
-
150 gramm un
-
90 gramm sariyog'
-
bir chimdim tuz
-
50 millilitr muzdek suv
-
5-6 ta xurmo
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
-
ustiga sepish uchun shakar
Yo’nalishlar
Kutilmagan mehmon kelib qolganda, tez tayyorlaniladigan pishiriqlarga zaruriyat sezamiz. Ana shulardan biri bu xurmoli galetadir.
Hozir bozorlarda xurmolar sotuvga chiqqan ekan, bizlar bundan foydalanib olishga harakat qildik.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
150 gramm un | |
90 gramm sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
50 millilitr muzdek suv | |
5-6 ta xurmo | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun shakar |
Xamirga kerakli barcha quruq masalliqlarni bitta idishga solamiz, ustidan sariyog'ni to'g'rab solamiz va qo'lda yaxshilab ishqalaymiz.
Ustidan muzdek suvni solib, xamir qoramiz.
Qorilgan xamirni yelim qog'ozga solib, kamida bir soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Tingan xamirni olib, teng ikkiga bo'lamiz, ikkalasini ham 3-4 mm qalinlikda yoyib olamiz. Chetidan 5 sm joy qoldirib, o'rtasiga parrak qilib to'g'ralgan xurmoni terib chiqamiz.
Xurmolarning danagi olingan bo'lishi kerak.
Galetaning chetlarini tepaga qaratib, buklab chiqamiz. Chetlariga tuxum sarig'odan surtib, shakardan sepamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 25 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
150 gramm un | |
90 gramm sariyog' | |
bir chimdim tuz | |
50 millilitr muzdek suv | |
5-6 ta xurmo | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun shakar |