Qizil lavlagili xumus
Masalliqlar:
-
1 dona qizil lavlagi
-
400 gramm ivitilgan no'xat
-
4-5 osh qoshiq zaytun moyi
-
4-5 osh qoshiq suv yoki bulyon
-
1 dona limon sharbati
-
2 osh qoshiq taxini (sedanali pasta)
-
2 choy qoshiq zira
-
1/2 choy qoshiq tuz
Yo’nalishlar
Xumus – bu no’xatdan tayyorlaniladigan, yaqin sharq oshxonasiga tegishli yegulik bo’lib, u o’zining noodatiy va mazali ta’mi bilan deyarli butun dunyoda sevib iste’mol qilinadi.
Ana shu gazakka bizlar yorqinlik baxsh etdik, ya’ni unga qizil lavlagidan solib tayyorladik.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 dona qizil lavlagi | |
400 gramm ivitilgan no'xat | |
4-5 osh qoshiq zaytun moyi | |
4-5 osh qoshiq suv yoki bulyon | |
1 dona limon sharbati | |
2 osh qoshiq taxini (sedanali pasta) | |
2 choy qoshiq zira | |
1/2 choy qoshiq tuz |
Qizil lavlagini tozalab yuvib olamiz. Qog'oz sochiq bilan artib, quritib olamiz.
Sanchiq bilan qizil lavlagini bir nechta joyini teshib olamiz.
So'ng, bitta-bitta folga qog'ozga o'rab, 190 C darajada qizdirilgan gaz pechida bir soat davomida pishirib olamiz.
Ivitilgan no'xatni tuzli suvga solib, yumshaguniga qadar qaynatib pishiramiz.
Barcha masalliqlarni blender idishiga solib, silliq bo'lguniga qadar maydalab olamiz.
Xumusni sabzavotlar, non, lavash va har xil shirin bo'lmagan pishiriqlar bilan iste'mol qilish mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona qizil lavlagi | |
400 gramm ivitilgan no'xat | |
4-5 osh qoshiq zaytun moyi | |
4-5 osh qoshiq suv yoki bulyon | |
1 dona limon sharbati | |
2 osh qoshiq taxini (sedanali pasta) | |
2 choy qoshiq zira | |
1/2 choy qoshiq tuz |