Qahva va asalli keks
Masalliqlar:
-
100 gramm o'simlik yog'i
-
2 osh qoshiq asal
-
3-4 osh qoshiq shakar
-
2 stakan un
-
100 gramm mayiz
-
1.5 osh qoshiq qahva
-
250 millilitr iliq suv
-
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 osh qoshiq olma sirkasi
Yo’nalishlar
Bu qahva va asalli keksning ikkta yoqimli tomoni bor: biri u juda hamyonbop bo’lsa, ikkinchisi unchalik ham shirin emas.
Oddiy va ishtahaochar bu pishiriq issiqina choy yoki qahva bilan juda yaxshi ketadi.
Quyidagi masalliqlar aylanasi 20 sm li qolipga mo’ljallanilgan.
Masalliqlar:
100 gramm o'simlik yog'i | |
2 osh qoshiq asal | |
3-4 osh qoshiq shakar | |
2 stakan un | |
100 gramm mayiz | |
1.5 osh qoshiq qahva | |
250 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 osh qoshiq olma sirkasi |
Mayizni sovuq suvga ivitib qo'yamiz.
Iliq suvga qahvani solib, eritib olamiz.
Ustidan o'simlik yog'ini quyamiz.
Asalni solamiz. Agar asal juda quyuq bo'lsa, uni avval biroz eritib olamiz.
Shakarni solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Oz-ozdan un solib, aralashtirib olamiz.
Mayizni suvini to'kib tashlab, xamirga solamiz. Xamirni yaxshilab aralashtirib, sariyog' surtilgan qolipga solamiz.
Masalliqlar:
100 gramm o'simlik yog'i | |
2 osh qoshiq asal | |
3-4 osh qoshiq shakar | |
2 stakan un | |
100 gramm mayiz | |
1.5 osh qoshiq qahva | |
250 millilitr iliq suv | |
1 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 osh qoshiq olma sirkasi |