Gaz pechida pishirilgan mol qovurg’alari
Masalliqlar:
-
8 dona mol qovurg'asi
-
1 bosh piyoz
-
2 ta qizil sabzi
-
1 bog' selderey
-
bir nechta shoxcha timyan
-
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 stakan suv yoki bulyon
-
2 stakan qizil quruq vino
-
50 gramm pomidor pastasi
-
2 dona lavr yaprog'i
-
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
birga tortish uchun limon po'sti
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Qizil vino qo’shib tayyorlanilgan qovurg’achalar – nihoyatda mazali taom bo’lib, uni pishirsh aslida juda oddiy. Ajablanarlisi shundaki, taom juda mayin va ta’mi og’izda qoladigan xushbo’y bo’lib pishadi!
Bu taomning minusi shundaki – faqat siz bu taomni ovqat tanovvul qilishdan ancha oldin tayyorlashni boshlashingiz lozim.
Muhimi! Spirtli ichimligidan xavotirlanmang, pishirish jarayonida vinoning spirtli qismi to’liq yo’qoladi, shuning uchun bu taom hatto bolalar uchun ham mutlaqo xavfsiz hisoblanadi.
Masalliqlar:
8 dona mol qovurg'asi | |
1 bosh piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
1 bog' selderey | |
bir nechta shoxcha timyan | |
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 stakan suv yoki bulyon | |
2 stakan qizil quruq vino | |
50 gramm pomidor pastasi | |
2 dona lavr yaprog'i | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun limon po'sti | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Mol qovurg'alariga tuz va murch sepamiz.
Tovaga yog' solib, qovurg'alarni qizartirib qovuramiz va likopchaga olib qo'yamiz.
Qolgan yog'da katta to'g'ralgan piyoz, sabzi, selderey va teng ikkiga bo'lingan sarimsoqpiyoz tishchalarini solib, 10 daqiqacha qovuramiz.
Tuz, murch va tuyilgan kashnichdan sepamiz.
Pomidor pastasini solib, yaxshilab aralashtiramiz va birgalikda 3 daqiqa qovuramiz.
So'ng vino va bulyonni quyamiz, agar bulyon bo'lmasa, unda oddiy suvdan solamiz.
Qaynash boshlangandan so'ng, 2-3 daqiqa qaynatamiz,
Toblatmalar qolipiga qovurg'alarni solib, ustidan tovadagi taomdan solamiz, ustiga timyan shoxchalaridan qo'yib, qopqog'ini yopamiz va 170 C darajada qizdirilgan gaz pechida 3 soat davomida pishiramiz.
Pishgan taomni xohlagan gazak bilan birga tortasiz, bizning nazarimizda bu taom uchun eng yaxshi gazak bu kartoshkali pyure! Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
8 dona mol qovurg'asi | |
1 bosh piyoz | |
2 ta qizil sabzi | |
1 bog' selderey | |
bir nechta shoxcha timyan | |
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 stakan suv yoki bulyon | |
2 stakan qizil quruq vino | |
50 gramm pomidor pastasi | |
2 dona lavr yaprog'i | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun limon po'sti | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |