Videoretsept: Piyozli qatlamalar
Masalliqlar:
-
700 gramm un
-
250 millilitr iliq suv
-
1 ta tuxum
-
1,5 choy qoshiq tuz
-
300 gramm piyoz
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
350 gramm eritilgan oq yog' yoki margarin
Yo’nalishlar
Piyozli qatlama bu ham non, ham pishiriq o’rniga iste’mol qilsa bo’ladigan juda mazali va to’yimli yegulik hisoblanadi.
Piyozli qatlama haqiqatdan ham oson tayyorlanilishini videoretseptimizni ko’rib, o’zingiz ishonch hosil qiling.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 8 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
700 gramm un | |
250 millilitr iliq suv | |
1 ta tuxum | |
1,5 choy qoshiq tuz | |
300 gramm piyoz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
350 gramm eritilgan oq yog' yoki margarin |
Iliq suvga tuzni solib aralashtirib olamiz.
Elab olingan unga tuxum va tuzli suvni solib, o'rtacha yumshoqlikdagi, qo'lga yopishmaydigan xamir qorib olamiz.
Xamirga yog' surtib, ustini yopamiz va 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
So'ng xamirni olib, teng to'rtga bo'lamiz.
So'ng har bir xamir boo'lagini alohida-allohida yupqa yoyib chiqamiz. Xamir qanchalik yupqa bo'lsa, shunchalik yaxshi chiqadi.
Piyozni mayda to'g'rab, tuz va murch sepib, yaxshilab qo'lda aralashtirib olamiz.
Yoyilgan xamirga eritilgan oq yog' yoki margarinni surtib chiqamiz va ustidan to'g'ralgan piyoz sepamiz.
Xamirni ruletga o'xshab o'rab chiqamiz. So'ng shu o'ralgan xamirni xuddi spiralga o'xshatib, o'rab chiqamiz.
Aylana shakldagi xamirni yupqaroq qilib, yoyamiz.
Tovaga ozroq yog' surtib qatlamani solib, o'rtacha olovda 2-3 daqiqa pishirib olamiz. Pishirish jarayonida tova qopqog'ini yopamiz.
So'ng ag'darib, qizarguniga qadar pishiramiz. Issiqligida dasturxonga tortamiz!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
700 gramm un | |
250 millilitr iliq suv | |
1 ta tuxum | |
1,5 choy qoshiq tuz | |
300 gramm piyoz | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
350 gramm eritilgan oq yog' yoki margarin |