Tar-tar qaylasi bilan tayyorlanilgan do’lma
Masalliqlar:
-
80 ta tok barglari
-
1 kilo mol go'shtidan qiyma
-
300 gramm guruch
-
2 dona bulg'or qalampiri
-
2 dona pomidor
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
4 ta piyoz
-
2 dona kartoshka
-
2 ta qizil sabzi
-
1 bog' kashnich
-
1 bog' ko'k piyoz
-
100 gramm o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ta'bga qarab zira
-
ta'bga qarab tuyilgan kashnich
-
Qaylasiga:
-
400 gramm smetana
-
1 bog' shivit
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Do’lmani bugun umuman o’zgacha, juda mazali qayla bilan tayyorlashga qaror qildik. Agarda siz ham xuddi bizlardek yangicha ta’mlarni yaratish va ta’tib ko’rishga qiziqsangiz, unda bizlar bilan birga tayyorlang.
Bunday do’lma juda mayin chiqib, tishlaganda og’zingizda erib ketadi.
Masalliqlar:
80 ta tok barglari | |
1 kilo mol go'shtidan qiyma | |
300 gramm guruch | |
2 dona bulg'or qalampiri | |
2 dona pomidor | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
4 ta piyoz | |
2 dona kartoshka | |
2 ta qizil sabzi | |
1 bog' kashnich | |
1 bog' ko'k piyoz | |
100 gramm o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab tuyilgan kashnich | |
Qaylasiga: |
|
400 gramm smetana | |
1 bog' shivit | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Qayla
Kosaga smetana solib, ustidan tuz va murch sepamiz, mayda to'g'ralgan ko'katlar va sarimsoqpiyozni solib aralashtirib olamiz.
Do'lmalarni tayyor qayla bilan birga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Masalliqlar:
80 ta tok barglari | |
1 kilo mol go'shtidan qiyma | |
300 gramm guruch | |
2 dona bulg'or qalampiri | |
2 dona pomidor | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
4 ta piyoz | |
2 dona kartoshka | |
2 ta qizil sabzi | |
1 bog' kashnich | |
1 bog' ko'k piyoz | |
100 gramm o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga qarab zira | |
ta'bga qarab tuyilgan kashnich | |
Qaylasiga: |
|
400 gramm smetana | |
1 bog' shivit | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |