Pishloqli xachapuri
Masalliqlar:
-
125 gramm kefir
-
125 gramm smetana
-
300 gramm un
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 osh qoshiq shakar
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
Asosiga:
-
350 gramm qattiq pishloq
-
2 osh qoshiq smetana
-
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog'
Yo’nalishlar
Xachapuri bu Gruziyaning butun dunyoga tanilgan yeguliklaridan biri hisoblanadi. Bu mazali yegulikni tayyorlash juda ham oson.
Pishloq solib pishiriladigan bu xachapurini tovada tezda tayyorlab olamiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
125 gramm kefir | |
125 gramm smetana | |
300 gramm un | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 osh qoshiq shakar | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
350 gramm qattiq pishloq | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog' |
Kefir va smetanani aralashtirib olamiz.
Ichiga shakar, tuz va iste'mol sodasini solamiz. Aralashtirib olamiz. Soda va kefir reaksiyaga kirishib, ko'pikli aralashma hosil bo'ladi.
Ichiga eritilgan sariyog'ni solib aralashtirmiz.
So'ng ustidan oz-oz unni solamiz va yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni ustini yopib, chetga olib qo'yamiz.
Pishloqni qirg'ichdan chiqarib olamiz. Ichiga yumshagan sariyog' va smetanani solib aralashtirib olamiz.
Xamirni biroz tingandan so'ng olamiz va teng 4 ta qismga bo'lamiz.
Har bir xamir bo'lagini 5 mm qalinlikda, aylana shaklda yoyib olamiz.
Pishloqli aralashmani ham teng 4 ga bo'lib, yoyilgan xamirlarning o'rtasiga qoshiqda qo'yib chiqamiz.
Xamirlarni chetlarini tepaga qilib birlashtiramiz va ortiqcha xamirni uzib tashlaymiz. So'ng shu xamirni 1 sm qalinda xuddi patirchalardek yoyib olamiz.
Qizdirilgan quruq tovaga solib, olovni pasaytramiz va qopqog'ini yopib, ikkala tomoni qizargunicha pishirib olamiz. Pishgandan so'ng ta'bga qarab ustiga sariyog' surtish mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
125 gramm kefir | |
125 gramm smetana | |
300 gramm un | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 osh qoshiq shakar | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
350 gramm qattiq pishloq | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog' |