Videoretsept: Turkcha simitlar
Masalliqlar:
-
600 gramm un
-
200 millilitr suv
-
150 millilitr sut
-
150 millilitr o'simlik yog'i
-
2 choy qoshiq quruq xamirturush
-
1 osh qoshiq olma sirkasi
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
Ustiga:
-
150-200 gramm oq rangli sedana
-
2 osh qoshiq suyuq asal
-
100 millilitr suv
Yo’nalishlar
Simitlar deb, usti shirin qarsildoq, ichi esa momiqdek yumshoq pishiriqlarga aytiladi.
Turkiyada nonushta aynan xuddi shunday simitlardan boshlanadi. Bir finjon qahva, yangi pishirilgan simitlar, zaytun mevalari, yumshoq pishloq, yangi pomidor-bodringlaru va yumshoq qaynatilgan tuxumlardanda a’lo nonushta mavjud emasdek ular uchun!
Quyidai masalliqlardan 12-14 dona simmitlar chiqadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
600 gramm un | |
200 millilitr suv | |
150 millilitr sut | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq olma sirkasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
Ustiga: |
|
150-200 gramm oq rangli sedana | |
2 osh qoshiq suyuq asal | |
100 millilitr suv |
200 millilitr iliq suvga xamirturush va shakarni solib aralashtiramiz, va 10 daqiqaga ustida "qalpoqcha" hosil bo'lgunicha qoldiramiz.
Tog'orachaga un va tuzni solamiz.
Unni o'rtasini teshik qilib, ichiga xamirturushli aralashma, iiliq sut va o'simlik yog'ini solamiz. Xamir qorishni boshlaymiz. Qorish vaqtida olma sirkasini ham solamiz. Qorilgan xamir yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan bo'ladi.
Xamirni ustini yopib, 40-60 daqiqaga iliq joyga olib qo'yamiz.
Stol ustiga un sepib, oshgan xamirdan yong'oq kattaligidagi bo'lakchalarga bo'lib oliamiz. Har birini uzunchoq yoyib, ikkita lentlarni aylantiramiz va aylana shakl beramiz.
Piyolachaga suyuq asal va suvni solib aralashtiramiz.
Sedanani likopchaga sepamiz.
Shakl berilgan simitlarni avval asalli aralashmaga botiramiz, so'ng sedanaga botirib, gaz pechi patnisiga teramiz.
Masalliqlar:
600 gramm un | |
200 millilitr suv | |
150 millilitr sut | |
150 millilitr o'simlik yog'i | |
2 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 osh qoshiq olma sirkasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
Ustiga: |
|
150-200 gramm oq rangli sedana | |
2 osh qoshiq suyuq asal | |
100 millilitr suv |