fbpx
Marta Styuartdan o’rikli keks

Marta Styuartdan o’rikli keks

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bu yozning eng mazali o’rikli keksini qabul qiling! Bu keks odatdagilardan farq qilib, juda yumshoq va mazali ta’mda chiqadi.
Bir bo’lak yesangiz, keyin o’zingizni tuta olmasligingiz aniq! O’riklar tugab qolmasdan, ulardan albatta tayyorlab ko’ring.

Bu keksni tayyorlash uchun aylanasi 18-21 sm li qolipdan foydalaning. Agarda kattaroq qolipdan foydalansangiz, keks past chiqib, o’z chiroyini yo’qotadi.

Tayyorlaniladigan pirogga taxminan 10 000 so’m pul sarflanniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina mal qiladi.

Masalliqlar:

Portsiya:
1 ta katta tuxum
170 gramm shakar
80 gramm yumshatilgan sariyog'
125 millilitr sut
170 gramm un
1,5 choy qoshiq qabartma
0,5 choy qoshiq tuz
1 o'ram vanilin
300 gramm o'rik
ustiga sepish uchun shakar upasi
Qadam 1
Tugallandi

O'riklarni yuvib, ikkiga bo'lamiz. Danagidan tozalab olamiz. Agar o'riklar katta bo'lsa, unda ularni 4 ga bo'lamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Un, qabartma va tuzni elab olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Alohida idishda xona haroratida yumshagan sariyog' va shakarni yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Ustidan vanilinni solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Sariyog'li aralashma ustidan 1 dona tuxum va sutni solib, pastroq bosimda ko'pirtiramiz.

Unli aralashmani solib, yana biroz ko'pirtirib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamir xuddi suyuq smetanadek chiqadi.

Qolipga pergament qog'oz to'shab, chetlariga sariyog' surtamiz.

Qadam 6
Tugallandi

O'riklarni keks ustiga terib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

180 C darajada qizdirilgan gaz pechida avval 10 daqiqa pishiramiz, so'ng olovni 160 c ga tushirib, yana 50 daqiqa pishirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pishgan pirogni qolipida sovutib olamiz, undan so'nggina esa qolipidan ajratib, kesamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 80 daqiqa
  • Portsiya 6
  • Oddiy
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
1 ta katta tuxum
170 gramm shakar
80 gramm yumshatilgan sariyog'
125 millilitr sut
170 gramm un
1,5 choy qoshiq qabartma
0,5 choy qoshiq tuz
1 o'ram vanilin
300 gramm o'rik
ustiga sepish uchun shakar upasi
oldingi
Uyg’urcha lag’mon
keyingi
Bolalar oshxonada: Xamirli qopchadagi olmalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.