Qulupnayni to’g’ri muzlatish
Masalliqlar:
-
1 kilo qulupnay
-
500 gramm shakar
Yo’nalishlar
Afsuski, ha demay qulupnaylar mavsumi ham tugab qoladi. Biz bekajonlar esa bunday mazali rezavor meva bilan aslo xayrlashgimiz kelmaydi.
Qulupnayning foydali xususiyatlarini yo’qotmasdan qishga g’amlab qo’yish usuli bu uni muzlatib qo’yish sanaladi.
Maydalanib, shakar bilan aralshtirib qo’yiladigan qulupnay pishiriqlar pishirishda, quymoqlarga solishda yoki o’zini iste’mol qilishda juda qo’l keladi.
Tayyorlaniladigan bu shirinlikka taxminan 9 000 so’m sarflaymiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Agarda sizning muzlatkichingiz kichkina bo'lsa, lekin siz juda ham qulupnaydan muzlatib qo'yishni xohlasangiz, unda "zip-lok" usulida yopiladigan yelim paketchalardan foydalanishingiz mumkin.
Bunday paketlarni poytaxtimizdagi ko'pgina supermarketlardan topishingiz mumkin.
Muzlatilgan qulupnaylarni eritish uchun, ularni 1-2 soat xona haroratiga qo'yish yetarli.
Bunday muzlatilgan qulupnaylarni muzlatgichda 12 oygacha saqlash mumkin.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.