Yangi karam va pishloqdan qilingan to’rtburchaklar
Masalliqlar:
-
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam
-
350 gramm pishloqgauda, emmental'
-
1,5 piyola maydalangan suxari
-
3 ta tuxum
-
qovurish uchun zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
birga tortish uchun smetana
Yo’nalishlar
Yangi karamning mayin barglariga solingan pishloq bo’laklarini qovurganimizda ichidagi pishloq biroz erib, karam esa qarsildoq bo’lib pishadi. Bu noodatiy taom o’zining ta’mi bilan esa, hatto kichkina bolajonlarga ham yoqadi. Ammo bu pishiriqda ishlatadigan pishlog’ingiz sifatli, yaxshio eriydigan bo’lishi shart, aks holda biz kutgan natijani bermaydi.
Masalliqlar:
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam | |
350 gramm pishloq | |
1,5 piyola maydalangan suxari | |
3 ta tuxum | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun smetana |
Qozonga suv solamiz. Ozroq tuz sepib, qaynatamiz.
Qaynagandan so'ng esa karamni solib, 5-10 daqiqa davomida qaynatamiz.
Pishloqni taxminan 4 sm x 6 sm kattalikda kesamiz.
So'ng olib, sovutamiz. Karamni barglarini birma-bir ajratib olib, ichiga bir bo'lakdan pishloq solamiz va konvertga o'xshab buklaymiz.
Karamli to'rtburchaklarimizni avval tuxumli aralashmaga botiramiz, so'ng maydalangan suxarilarga botirib chiqamiz.
Tovaga zaytun moyini solib, karamlarimizni ikki tomonini qizartirib qovurib olamiz. Dasturxonga smetana bilan birga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 bosh o'rtacha kattalikdagi karam | |
350 gramm pishloq | |
1,5 piyola maydalangan suxari | |
3 ta tuxum | |
qovurish uchun zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun smetana |