Yongʻoqlar bilan pishirilgan behilar
Masalliqlar:
-
2-3 dona behi
-
50 gramm tozalangan yong'oq
-
50 gramm xandon pista
-
har bir porsiyaga 1-2 ish qoshiqdan asal
-
0,5 choy qoshiq maydalangan dolchin
-
250 millilitr suv
-
2-3 dona limon bo'laklari
Yo’nalishlar
Asal, yongʻoqlar va dolchin qoʻshib pishirilgan behilar nafaqat mazali, balki juda foydali yegulik hamdir.
Behilar toʻkin-sochinligida bu shirinlikdan tayyorlamaslikning oʻzi katta gunoh boʻlib, dolchin hidi va yongʻoqlar bilan boyitilgan behilar har qanday kuningizni bayramga aylantirishi aniq.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 12 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2-3 dona behi | |
50 gramm tozalangan yong'oq | |
50 gramm xandon pista | |
har bir porsiyaga 1-2 ish qoshiqdan asal | |
0,5 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
250 millilitr suv | |
2-3 dona limon bo'laklari |
Gaz duxovkasini 180 C darajaga yoqib qoʻyamiz.
Yongʻoq va xandon pistani sal kattaroq boʻlaklarga boʻlamiz. Ustidan dolchin solib, aralashtirib olamiz.
Belgilarni teng ikkiga boʻlamiz, sabablaridan tozalab, oʻrtasini chuqurcha qilib kovlab chiqamiz va shu kovlagandan chiqqan behilar ini yongʻoqli aralashmaga solamiz.
Toʻrtburchak qolipga suv va limon boʻlakchalar in solamiz. Limon boʻlakchalar behilar qorayib qolmasligi uchun kerak boʻladi.
Behilar ichiga 1-2 ish qoshiqdan asal quyamiz, yong'oqli aralashmadan solib chiqamiz va ustini folga bilan yopib, 1 soat davomida pishirib olamiz.
Pishgan behilar ini xohishga qarab, ustidan yana asal quyamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2-3 dona behi | |
50 gramm tozalangan yong'oq | |
50 gramm xandon pista | |
har bir porsiyaga 1-2 ish qoshiqdan asal | |
0,5 choy qoshiq maydalangan dolchin | |
250 millilitr suv | |
2-3 dona limon bo'laklari |