Turkcha usulda pishirilgan makaronli guruch
Masalliqlar:
-
2 stakan guruch
-
100 gramm ingichka vermishel
-
4 stakan toza ichimlik suviyoki mol go'shtidan bulyon
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
40 gramm sariyog'
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Bugun sizlarga turkcha usulda pishiriladigan guruch va vermishelli yegulik retseptini taqdim etamiz.
Buning uchun ingichka vermishellardan foydalanamiz. Bunday yegulikni go’shtli taomlar, kotletlar yoki shunchaki qaylaning o’zi bilan ham birga tortish mumkin.
Tayyorlaniladigan salatga taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 stakan guruch | |
100 gramm ingichka vermishel | |
4 stakan toza ichimlik suvi | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
40 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz |
Guruchni yuvib, suvini to'kib tashlaymiz yoki to'rli suzgich9sito0ga solib qo'yamiz.
Tovaga o'simlik yog'ini solib qizdiramiz va vermishellarni solib, qizarguniga qadar qovurib olamiz.
Qovurilayotgan pastaga bir bo'lak sariyog'dan solib, muntazam aralashtirib turamiz.
Makaronlar karamelsimon rangga kirgandan so'ng guruchni solamiz va suvi bug'lanib ketguniga qadar qovuramiz.
Suv yoki bulyonni quyib, baland olovda qaynash darajasiga keltiramiz.
Suv qaynashni boshlaganda esa olovni o'rtacha qilib, qopqog'ini zich yopamiz va 10 daqiqa davomida pishiramiz.
10 daqiqadan so'ng qopqog'ini ochib, bir marotaba aralashtiramiz va qopqog'ini yopib, 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Guruchli yegulik ham tayyor, yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2 stakan guruch | |
100 gramm ingichka vermishel | |
4 stakan toza ichimlik suvi | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
40 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz |