Tovuq va qo’ziqorinli pirog
Masalliqlar:
-
500 gramm tayyor oshirma xamir
-
Qiymasiga:
-
300 gramm tovuq filesi
-
bir nechta shoxcha ko'k piyoz
-
300 gramm shampinyon
-
100 gramm pomidor cherry
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
bir nechta shoxcha petrushka
-
1 dona tuxum
-
15 gramm sariyog'
-
1 osh qoshiq un
-
1 osh qoshiq 15-20 % li smetana
-
1 choy qoshiq xantal
-
100 millilitr suv yoki bulyontovuqli
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Usti yumshoqina xamir, ichi esa sersuv va tobida pishgan tovuqli mana bunday pirog katta-yu kichikni birdek lol qoldirishi aniq.
Bunday pirogning ko’rinishi ham juda antiqa bo’lib, tayyorlash jarayoni esa umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 43 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor oshirma xamir | |
Qiymasiga: |
|
300 gramm tovuq filesi | |
bir nechta shoxcha ko'k piyoz | |
300 gramm shampinyon | |
100 gramm pomidor cherry | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta shoxcha petrushka | |
1 dona tuxum | |
15 gramm sariyog' | |
1 osh qoshiq un | |
1 osh qoshiq 15-20 % li smetana | |
1 choy qoshiq xantal | |
100 millilitr suv yoki bulyon | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Tovaga sariyog'ni solib eritamiz. Tovuq go'shtini mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz va tovaga solib, qovurib olamiz. Tuz va murch sepamiz. To'g'ralgan ko'k piyozni ham solib, aralashtirib olamiz.
Tovuq go'shti ustidan to'g'ralgan qo'ziqorinni solamiz. Aralashtirib, 1 daqiqa o'tganidan so'ng esa smetana, xantal va tovuqli bulyon(suv)ni ham solamiz. 1-2 daqiqa dimlab, so'ng unni qo'shamiz va quyuqlashguniga qadar dimlab pishiramiz.
Aralashmamizni qolipga solib chiqamiz. Bizlar buning uhcun aylana shakldagi, 26 sm kattalikda bo'lgan qolipdan foydalandik.
Xona haroratida yumshagan xamirni olib, qolipdan sal kattaroq qilib yoyib olamiz.
Xamirni qolipdagi qiyma ustidan solib, chetlarini pastga buklab chiqamiz. Xamir pishirsh jarayonida ko'tarilib ketmasligi uchun esa ustki bir nechta qismini pichoq yordamida tilib chiqamiz.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor oshirma xamir | |
Qiymasiga: |
|
300 gramm tovuq filesi | |
bir nechta shoxcha ko'k piyoz | |
300 gramm shampinyon | |
100 gramm pomidor cherry | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
bir nechta shoxcha petrushka | |
1 dona tuxum | |
15 gramm sariyog' | |
1 osh qoshiq un | |
1 osh qoshiq 15-20 % li smetana | |
1 choy qoshiq xantal | |
100 millilitr suv yoki bulyon | |
ustiga sepish uchun kunjut |