Tovuq va qo’ziqorinli julyen taomi
Masalliqlar:
-
300 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
300 gramm shampinyon
-
1 bosh piyoz
-
200 gramm smetana
-
2 osh qoshiq un
-
100 gramm qattiq pishloq
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Ishtahaochar julyenlar tayyorlashdagi barcha sirlardan sizlarni boxavar qilamiz. Xushbo’y, yumshoq va og’izda erib ketadigan bu ovqat barcha oila a’zolaringizga yoqishi aniq.
Tovuqli julyen taomi ayni sovuq qish mavsumida tayyorlanilsa, issiqqina uyda o’tirib mazali ovqat kutayotgan har bir oila a’zolaringizning ko’nglidan joy egallashi aniq. Agar sizda bu ovqatni pishirishda ishlatiladigan maxsus idishcha (kokotnitsa)lar bo’lmasa, o’rniga issiqqa chidaydigan xohlagan idishcha, ko’zachalardan foydalanishingiz mumkin. Agarda ular ham qo’l ostingizda topilmasa, unda pishiriqlarga mo’ljallangan katta qolipda ham pishirib olishingiz mumkin. Bundan faqat ko’rinish jihati o’zgaradi xolos, ta’mi deyarli o’zgarmaydi.
Masalliqlar:
300 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
300 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
200 gramm smetana | |
2 osh qoshiq un | |
100 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Piyoz to'rtburchak shaklda to'g'raladi va o'simlik yog'i solingan tovada qovurib olinadi.
Tovuq go'shti uzunchoq somoncha shaklida to'g'raladi va piyozga qo'shib tayyor bo'lgunicha qovurib olinadi.
Tovuq go'shti pishgandan so'ng ustidan parrak qilib yoki uzunchoq kesilgan qo'ziqorin solinadi. 7-10 daqiqa davomida o'rtacha olovda qovurib olinadi.
So'ng ustidan un sepiladi, yaxshilab aralashtiriladi va ustidan smetana quyiladi.
Ta'bga qarab tuz va murch sepiladi va 2-3 daqiqaga dimlab qo'yiladi.
Hosil bo'lgan aralashma idishchalarga solib chiqiladi va ustidan qirg'ichdan o'tkazilgan pishloq sepiladi.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 15 daqiqaga qo'yiladi. Ovqatimiz tayyor!
Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'lishni unutmang.
Masalliqlar:
300 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
300 gramm shampinyon | |
1 bosh piyoz | |
200 gramm smetana | |
2 osh qoshiq un | |
100 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |