fbpx
Mol go’shtidan tayyorlangan teftellar

Mol go’shtidan tayyorlangan teftellar

Masalliqlar:

  • Qaylasiga:

Yo’nalishlar

Teftellar yoki «go’shtli tipratikonchalar» juda mazali va to’yimli taom bo’lib, ularni tayyorlash jarayoni esa faqatgina zavq bag’ishlaydi. 

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

500 gramm mol go'shtidan qiyma
150 gramm piyoz
50 gramm oq non bo'laklari (tost)
100 millilitr sut
1 dona tuxum
120 gramm guruch
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab tuz va murch
Qaylasiga:
200 gramm piyoz
200 gramm qizil sabzi
300 gramm pomidor
qovurish uchun o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
1 osh qoshiq pomidor pastasi
Qadam 1
Tugallandi

Qiymani tog'orachaga solamiz, ustidan tuxum, murch, tuz va paprikani ham sepamiz.

Sutga ivitilgan non va piyozni go'sht qiymalagichdan chiqarib olamiz. So'ng qiymaning ustidan solib aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Guruchni sovuq suvda yuvamiz va qiymaga solamiz.

Agarda siz uzunchoq shakldagi guruchdan foydalansangiz, pishish jarayonida ular shishib, teftellar tipratikonlarga o'xshab qoladi.

Qadam 3
Tugallandi

Qiymadan xohlagan kattalikdagi teftellar yasab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Tovaga yog' solib qizdiramiz va piyoz bilan sabzini solib, tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Po'stidan tozalangan pomidorlarni qirg'ichdan chiqarib solamiz.

Ustidan pomidor pastasini solib, bir necha daqiqa pishirib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qayla ustidan teftellarni terib chiqamiz va qaynash darajasiga keltiramiz. Sharoitga qarab, suv qo'shishimiz ham mumkin.

Qaynashni boshlaganidan so'ng, qopqog'ini yopib, 30 daqiqa davomida dimlab pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

500 gramm mol go'shtidan qiyma
150 gramm piyoz
50 gramm oq non bo'laklari (tost)
100 millilitr sut
1 dona tuxum
120 gramm guruch
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
ta'bga qarab tuz va murch
Qaylasiga:
200 gramm piyoz
200 gramm qizil sabzi
300 gramm pomidor
qovurish uchun o'simlik yog'i
ta'bga qarab tuz va murch
1 osh qoshiq pomidor pastasi
oldingi
Maroqandcha usulda pishirilgan tovuqli taom
keyingi
«Grekcha salat» nomli parhezbop quymoq

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.