fbpx
Shvedcha pechenye

Shvedcha pechenye

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Shvedlarning an’anaviy rojdestvo bayramida pishiriladigan mayin, xushbo’y va qarsildoq pechenyelarini qarshi oling- mayin, xushbo’y va qarsildoq. Ularni ustini xohlaganingizcha bo’yab, archaga bezak sifatida ham ilishingiz mumkin.

Shvetsiyada uni «peparkakor» – o’tkir xushbo’y hidli pechenye deb ham atashadi. Siz ularga xohlagan ziravorlaringizdan qo’shishingiz mumkin.

Masalliqlar:

200 gramm un
60 gramm margarin yoki sariyog'
110 gramm shakar
30 gramm asal
30 millilitr suv
2/3 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/2 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i
1 choy qoshiq maydalangan gvazdika
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
2 choy qoshiq maydalangan dolchin
1 choy qoshiq maydalangan kardamon
Qadam 1
Tugallandi

Sirli idishga shakar, suv va asal solinadi.

Sariyog' solib hammasi eritiladi.

Qadam 2
Tugallandi

Gaz ustidan olinadi. Aralashma biroz sovigandan so'ng ustidan iste'mol sodasi va qolgan ziravorlar sepiladi. Hammasi yaxshilab aralashtiriladi.

Qadam 3
Tugallandi

Ustidan un solinadi va xamir qoriladi - xamir yumshoqqina, qo'lga yopishmaydigan bo'lishi kerak.

Xamir yelim qog'ozga o'raladi va kamida bir soatga sovutgichga qo'yiladi.

Qadam 4
Tugallandi

Sovigan xamir yoyiladi va har xil shaklli qolipchalarda kesiladi.

180 C da qizdirilgan gaz pechida 8-10 daqiqa davomida pishirib olinadi.

Yangi yil dasturxoningizda mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.

  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm un
60 gramm margarin yoki sariyog'
110 gramm shakar
30 gramm asal
30 millilitr suv
2/3 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/2 choy qoshiq maydalangan muskat yong'og'i
1 choy qoshiq maydalangan gvazdika
1 choy qoshiq maydalangan zanjabil
2 choy qoshiq maydalangan dolchin
1 choy qoshiq maydalangan kardamon
oldingi
Mol go’shtidan Vellington
keyingi
Xurmoli tryufellar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.