fbpx
«Shuba ostidagi seld balig’i» ruleti

«Shuba ostidagi seld balig’i» ruleti

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bu sevimli salatni bir xil ko’rinishda tayyorlash joningizga tekkan bo’lsa, unda bizning ruletsimon shaklda tayyorlab, yaqinlaringizni hayron qoldiring.

Shuba ostidagi seld balig’i dasturxonga tortishdan avval 5-6 soat sovutgichda saqlash kerak bo’ladi. Shu sababli ham tayyorgarlikni shuni hisobini olib boshlash kerak.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 37 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

400 gramm kartoshka
500 gramm qizil lavlagi
200 gramm qizil sabzi
3 ta tuxum
130 gramm piyoz
300 gramm seld balig'i go'shti
ta'bga qarab tuz va murch
200-250 gramm mayonez
Qadam 1
Tugallandi

Lavlagini gaz pechida pishirib olamiz. ?Buning uchun uni yuvib, bir nechts joyini sanchiq bilan teshamiz. Folgaga o'rab, 1.5 soat davomida 200 C darajada qizdirilgan gaz pechida pishirib olamiz.. So'ng sovutib, po'stini archamiz va dokaro'molga solib, ortiqcha suvini siqib tashlaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Kartoshka bilan sabzini ham tuzli suvda yumshaguniga qadar qaynatib pishiramiz. So'ng sovutib, qirg'ichning katta tishidan chiqarib, alohida idishlarga solamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tuxumlarni sovuq suvga solib, gazga qo'yamiz. Suv qaynashni boshlagach, 8-10 daqiqa davomida qaynatamiz. So'ng sovuq suvga solib sovutamiz va tozalab olamiz. Ularni mayda to'g'raymiz yoki qirg'ichdan chiqarib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Piyozni archib, juda mayin qilib to'g'raymiz.

Qadam 5
Tugallandi

Seld balig'i filesini ham mayda to'g'rab olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Rulet yasash uchun bizga taxtakach, oziq-ovqat pelyonkasi va yelim xalta kerak bo'ladi. Buning uchun taxtakachga pelyonkadan to'shaymiz va lavlagini solamiz. Ustidan yelim xaltani solib, qo'lda lavlagini bir tekis taqsimlaymiz.

Yelim xaltani olib, mayonez surtamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Endi kartoshkani sepib chiqamiz va ustini yelim xalta bilan yopamiz. Biroz ustidan bosamiz va yelim xaltani olib tashlab, mayonez surtamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Uchinchi qavatiga esa tuxumlarni sepamiz va ozroq mayonezdan surtamiz. To'rtinchi bo'lib, qirg'ichdan chiqarilgan sabzini sepamiz, mayonez surtib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Oxirgi bo'lib esa, piyoz va seld balig'ini ruletning o'rtasiga ko'ndalang qilib uzun lentadek solib chiqamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Pelyonkani bir tomonidan ushlab, salatni o'raymiz va ruletsimon shaklga keltiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

Pelyonkaga o'ralgan salatni 2-3 soat yoki bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz. So'ng likopchaga qo'yib, pelyonkasini olib tashlaymiz va xohishga qarab ko'katlar bilan bezatamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

400 gramm kartoshka
500 gramm qizil lavlagi
200 gramm qizil sabzi
3 ta tuxum
130 gramm piyoz
300 gramm seld balig'i go'shti
ta'bga qarab tuz va murch
200-250 gramm mayonez
oldingi
Qizil vino qo’shib tayyorlangan glintveyn ichimligi
keyingi
Videoretsept: pishloqli gazakbop maffinlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.