fbpx
Shivit oshi

Shivit oshi

Taomlari:

Masalliqlar:

  • vaju uchun

Yo’nalishlar

Sizning e’tiboringizga Xorazm oshxonasining taniqli taomlaridan biri bo’lgan – shivit oshini taqdim etamiz. Shivit oshi – bu shivit (ukrop) ko’kati suvidan qilingan lag’mon va yorqin qizil tusga ega vaju.

Bir qarashda bu taom murakkab tuyilishi mumkin, lekin siz uni bizning retseptimiz bo’yicha tayyorlab ko’rsangiz, oila a’zolaringiz va yaqinlaringizni o’zingizni urintirmagan holda, mazali va noodatiy taom bilan ajablantirishingiz aniq.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
2 bog' shivit
200 millilitr suv
1 ta tuxum
1 choy qoshiq tuz
650-700 gramm un + yana xamir yoyish uchun
vaju uchun
500 gramm mol go'shti
200 gramm pomidor
200 gramm sabzi
150 gramm piyoz
150 gramm kartoshka
200 gramm qizil bulg'or qalampiri
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
2 osh qoshiq pomidor pastasi
50 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra zira
ta'bga ko'ra tuz va murch
kinza
Qadam 1
Tugallandi

Shivitni (ukrop) suv bilan blenderda maydalab olamiz.
Agar blender bo'lmasa, siz go'sht maydalagichdan foydalanishingiz yoki o'tkir pichoq bilan shivitni maydalashingiz, suv bilan aralashtirishingiz mumkin.

Qadam 2
Tugallandi

Idishda tuxum, tuz va shivitni suv bilan aralashtiramiz.
Un solib, xamir qoramiz. Xamirimiz o'rtacha qattiqlikda bo'lishi lozim. Paketga o'rab, 20-25 daqiqaga muzlatgichga qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

So'ngra xamirni muzlatgichdan olib, 1-2 millimetr qalinlikda yoyib olamiz. So'ngra uni 15 santimetr kenglikdagi chiziqlarga kesib olib, 10-15 daqiqaga stol ustida qurishi uchun qoldiramiz va ularni rulet shaklida o'rab, kengligi 1 santimetr keladigan lag'monlarni kesamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Vaju tayyorlaymiz:

Qozonda yog'ni qizdirib, o'rtachadan balandroq olovda piyozni yumshagunicha qovuramiz. Go'sht solib, 3-4 daqiqa qovuramiz. So'ngra pomidor pastasi solib, yana 3 daqiqa qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Orqasidan sabzi, kartoshka solib 3 daqiqa aralashtirib qovuramiz.
Bulg'or qalampiri, pomidor va sarimsoqpiyoz solamiz. Aralashtiramiz va ziravorlar solamiz. Taxminan 2 litr suv solib, pishgunicha pastroq olovda qaynatanmiz.

Qadam 6
Tugallandi

Vaju tayyor bo'lganidan so'ng, lag'monni sho'r suvda taxminan 2 daqiqa pishirib olish kerak bo'ladi.

Qadam 7
Tugallandi

So'ngra suvini to'kib tashlab, lag'monga ozroq o'simlik yog'i qo'shib aralashtiramiz.

Qadam 8
Tugallandi

Likopchalarga lag'mon solib, ustidan vaju quyamiz va ko'katlar bilan bezatib, dasturxonga tortishimiz mumkin.
Yoqimli ishtaha!

  • 2 soat
  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
2 bog' shivit
200 millilitr suv
1 ta tuxum
1 choy qoshiq tuz
650-700 gramm un + yana xamir yoyish uchun
vaju uchun
500 gramm mol go'shti
200 gramm pomidor
200 gramm sabzi
150 gramm piyoz
150 gramm kartoshka
200 gramm qizil bulg'or qalampiri
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
2 osh qoshiq pomidor pastasi
50 millilitr o'simlik yog'i
ta'bga ko'ra zira
ta'bga ko'ra tuz va murch
kinza
oldingi
Videoretsept: Shokoladli pechenyе «Brauni»
keyingi
Bulochka va pirojkalar uchun tez tayyor bo’ladigan xamir

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.